15. maja 2021

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Inovacije za svetlo prihodnost

2 min read

Preboj na področju tehnoloških inovacij obljublja boljše življenje, pametnejša podjetja in bolj vključujoč svet. To je sporočilo družbe Huawei na dogodku MWC Šhanghaj, kjer IKT-gigant predstavlja inovativne rešitve in utrjuje vodilni položaj na področju 5G.

Inovacije za kakovostnejše in pametnejše življenje
Cyberverse je napredna aplikacija obogatene resničnosti (AR), ki prikazuje, kako se lahko omrežja 5G, naprave 5G in tehnologija AR združijo ter ustvarijo bolj poglobljeno virtualno izkušnjo, najsi gre za resničen gozd ali simulacijo v vesolju. Nova aplikacija omogoča brezhibno integracijo virtualne in fizične resničnosti z visoko natančnostjo, pozicioniranjem do centimetra natančno, ogromno računalniško močjo in visokopasovnim prenosom prek 5G-povezave. Huawei pričakuje, da bo Cyberverse ustvaril številne nove priložnosti za rast v več sektorjih, vključno z izobraževanjem, zabavo, turizmom, prevozom in navigacijo.

V zadnjih letih so tehnologije, kot so 5G, storitve v oblaku in umetna inteligenca, pričele igrati pomembno vlogo tudi v proizvodnih procesih, kar pospešuje prehod na bolj inteligentne in prilagodljive proizvodne operacije.

Na področju digitalne transformacije je po oceni Huaweija veliko priložnosti, saj napovedujejo, da bo do leta 2025 kar 97 % vseh velikih podjetij uporabljalo umetno inteligenco. Zato se kot ponudnik IKT-infrastrukture Huawei močno osredotoča na inovacije 5G, ki pomagajo pri digitalni preobrazbi vseh panog. Te so osredotočene na tri področja: tehnologijo, izdelke in aplikacije.

• Tehnologija: nova Huaweijeva rešitev 5G Super Uplink zagotavlja neprimerljivo hitrost povezave navzgor, s čimer podjetjem pomaga prebiti glavno ozko grlo v industrijskem internetu.

• Izdelki: Huaweijevi popolnoma zbližani robotski računalniški izdelki 5G do desetkratno pospešijo uvajanje spletnih mest robnih računalnikov.

• Aplikacije: Huaweijev brezžični laboratorij X inkubira aplikacije 5G s partnerji na številnih področjih, kot so proizvodnja, zdravstvo, finance in prevoz ter skupaj z njimi raziskuje, kako lahko s 5G učinkoviteje pomagajo različnim panogam pri prehodu v digitalno.

Huawei je v sodelovanju s partnerji podpisal že več kot tisoč pogodb za industrijske aplikacije 5G v več kot 20 različnih panogah.

5GtoB
Na MWC Šanghaj 2021 je Huawei tudi uradno predstavil svojo rešitev 5GtoB, ki omogoča ustvarjanje nove vrednosti skozi celotno verigo komercializacije 5G-tehnologije ter zajema prodajo, poslovanje in storitve. Ta rešitev bo poenostavila transakcije poslovnim strankam, operaterjem pomagala pri komercializaciji njihovih naložb v omrežje, vsem telekomunikacijskim partnerjem pa omogočila inovacije.

Rešitev Huawei 5GtoB je sestavljena iz štirih delov: 5GtoB za načrtovanje, gradnjo in optimizacijo omrežij, 5GtoB NaaS, ki olajša uvajanje novih tehnologij v njihove procese, 5GtoB App Engine, ki je inovacijski center za nove aplikativne rešitve, in 5GtoB Marketplace, kjer lahko poslovni uporabniki enostavno pridejo do aplikacije, ki jo potrebujejo. Huawei je s tem pozval vse akterje v panogi, da si skupaj prizadevajo za vzpostavitev standardov 5GtoB in ekosistemov za pospešitev digitalizacije gospodarstva.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.