18. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Lenovo na dveh kolesih

1 min read

Tako bi lahko na kratko povzeli novico, ki združuje svet motošporta, natančneje motociklizma, in IT. Lenovo in Ducati sta obelodanila, da se bo tovarniško moštvo Ducatija v svetovnem motociklističnem prvenstvu nosilo tudi ime največjega proizvajalca računalnikov na svetu.

Ekipa se bo naslednja tri leta imenovala Ducati Lenovo Team, s čimer Ducati še nadgrajuje obstoječe tehnološko partnerstvo s kitajskim velikanom. Novo triletno partnerstvo potrjuje naraščajoč pomen napredne tehnologije za pogon obsežne podatkovne analitike ter umetne inteligence in pametnih programskih rešitev v svetu motociklističnih dirk. Lenovo je uradni tehnološki partner podjetja že od leta 2018 in Ducatijevim inženirjem in oblikovalcem omogoča rabo naprednih algoritmov in drugih tehnologij za razvoj dirkaških in cestnih motociklov.

“Svetovni trg dirkaških športov naj bi se do leta 2025 še povečeval za 10 odstotkov letno, deloma zaradi vloge IT v vse bolj podatkovno gnanem svetu motociklističnih dirk. Zato sta se Lenovo in Ducati – dve blagovni znamki, ki si delita temeljne vrednote visoke hitrosti, zmogljivosti in neusmiljenih inovacij – odločila, da svoje partnerstvo povzdigneta na najvišjo raven,” je dejal Luca Rossi, podpredsednik družbe Lenovo, in dodal: “Z inteligentno preobrazbo bomo našo tehnološko integracijo dvignili na nov nivo in Ducatijevi ekipi v MotoGP pomagali do novih uspehov.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.