16. julija 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Za enostavnejšo digitalizacijo knjig

2 min read

Proizvajalec optičnih bralnikov CZUR TECH je predstavil nov model knjižnih skenerjev, namenjen domačim uporabnikom. CZUR Shine Ultra je izjemno zmogljiv, saj premore CZUR-jevo patentirano tehnologijo poravnavanja krivulj Curve-Flatten, samodejno ostrenje, snemanje videa, tehnologijo prepoznavanja besedila (OCR), večciljno skeniranje, čiščenje ozadja, odstranjevanje prstnih odtisov, samodejno zaznavanje obračanja strani in skeniranje knjig z neverjetno hitrostjo sekunde na stran.

Odlikujeta ga kompaktna oblika in nizka teža (ta ne presega 1 kg), kot tudi zložljiv in raztegljiv dizajn. Zato je enostavno prenosljiv. Z zmanjšanjem števila LCD monitorjev in zmanjšanjem LED-sijalk so inženirji dosegli nizko porabo energije 0,5A, torej se lahko napaja prek standardnega vmesnika USB (Type-A).

Skenerji CZUR sodijo v razred nekontaktnih skenerjev, pri katerih v procesu branja predloge materiali za skeniranje niso v neposrednem stiku s skenirno enoto. Tovrstni skenerji omogočajo skeniranje različnih materialov. Skenerji CZUR lahko skenirajo ne le posamezne papirne dokumente, ampak tudi ukrivljene predloge, kot so na primer knjige, predmeti ali tekstil. Pri tem pa ni potrebno razdirati predlog, kar je pomembno pri skeniranju knjig in drugih vezanih dokumentov, kot so na primer notarski zapisi.

CZUR Shine Ultra je enostaven za uporabo. Predmet skeniranja preprosto postavite na delovno podlogo in pritisnete na gumb. Funkcija samodejnega popravljanja (samodejna korekcija položaja, razdeljevanje strani, poimenovanje in oštevilčenje strani, dopolnitev manjkajočih delov, prilagoditev barve), vključno s popravkom ukrivljenosti dvojnih strani, opravi delo za vas z zajemom elementov do velikosti A3 v samo eni sekundi. Po skeniranju skoraj ni potrebna dodatna obdelava.

CZUR Shine Ultra pa lahko uporabite tudi drugače. Ker deluje na osnovi kamere, lahko z njim posnamete tudi video, ki ga nato delite s prijatelji ali sodelavci, ali pripravite prezentacijo. Lahko ga pa uporabite tudi za neposredno video predvajanje, kot grafoskop. Nenazadnje pa bo na vaši pisalni mizi nadomestil tudi namizno lučko.

Več informacij o knjižnih skenerjih CZUR, dobite na naslovu https://bit.ly/3lOnqHw.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.