19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Pametna ura kot je še ni bilo

2 min read

Priznam, redko se navdušim že ob ogledu predstavitvenih videov ali branju sporočil za javnost. A naslednjo novotarijo iz sveta pametnih ur pričakujem kot majhen otrok. Obljublja namreč veliko. Za koga/kaj gre?

Huaweijevo hčerinsko podjetje, ki izdeluje predvsem izdelke za mlade in mlade po srcu, se je odločilo izdelati pametno uro za t. i. urbane avanturiste, tiste, ki radi iz mesta zavijejo tudi v resne hribe ali pa se ukvarjajo s kakšnim bolj drznim športom. Se je še kdo prepoznal v tem opisu?

No, nova ura Honor Watch GS Pro, danes predstavljena na sejmu IFA 2020 v Berlinu, je moška športna ura. To da takoj vedeti s trpežno zasnovo in dimenzijami pa tudi izbrano barvno paleto, med katero izstopa nova modro-sivo-bela kamuflažna barvna kombinacija. Tudi izmenjljivi pašček je med debelejšimi, saj mora ura upravičiti navedbe proizvajalca, da prestane kar 14 trpinčenj, ki jih pozna vojaški standard IL-STD-810G, oziroma povedano drugače – deluje tudi takrat, ko se neposredne tekmice že pokvarijo.

Zaslon in strojna oprema sta že stara znanca, saj sta sposojena iz najboljših Huaweijevih ur – 1,39-palčni zaslon AMOLED z ločljivostjo 454 x 454 pik prepriča v vseh svetlobnih pogojih, Honor pa je nekoliko večjo debelino ure izkoristil za vgradnjo bolj zmogljive baterije, zato ura, ki jo poganja varčni Kirin procesor, zmore kar do 25 dni avtonomije, pa tudi če imamo stalno prižgan sprejemnik signala GPS, se lahko okoli potepamo več kot 4 dni. Vrhunsko.

Podpira tudi več športov in dejavnosti kot druge ure, več kot sto različnih, naštevanje ne bi imelo smisla. Med novostmi velja izpostaviti še izboljša način plavanja, smučanja in deskanja ter pohodništva, kjer zna ura tudi brez pomoči telefona pohodnika pripeljati nazaj v izhodišče (funkcija Route Back).

Pri tem ostaja cenovno znosna, saj bodo prodajalci zanjo želeli 249 evrov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.