2. maja 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Citroenov kaktus

1 min read

Kaktusi so polni trnov. Sam Citroenovemu modelu C4 Cactus, ki v Slovenijo prihaja jeseni, napovedujem trnavo pot. Je le drugačen. Tako v pozitivnem kot negativnem pogledu.

Citroen C4 Cactus 1Citroen C4 Cactus 2

Zunanjost novega modela me ne privlači, nasprotno, odbija me. A vseeno razumem oblikovalce, ki so morali narediti nekaj preprosto drugačnega, s katerimi bi voznike opozorili na blagovno znamko. A sem vseeno mnenja, da bi lahko naredili precej lepšo “kreaturo”. Tokrat je imela uporabnost prednost videzom. Tako sprejmem drugače oblikovana vrata z zračnimi žepki, obupen nos in duhamoren zadek pa želim kar pozabiti. Pa sem “stvor” videl že septembra lani v Frankfurtu, a mi preprosto ni lep. Grd je. Pika. Tudi v živo.

Citroen C4 Cactus 3Citroen C4 Cactus 4

Notranjosti nimam kaj očitati, po prvih objavljenih fotografijah je vsaj v najvišjem paketu opreme videti povsem solidno. Prednja klop se mi kot lastniku modela 2CV zdi še kako uporabna reinkarnacija starih rešitev. Tudi glede motorjev ne pričakujem negativnih presenečenj, mehanika bi morala prav tako biti neproblematična, saj je pod “šminko” vse že videno.

Citroen C4 Cactus 5Citroen C4 Cactus 6

A vsaj avtomobilistični duši, kakršna je moja, je najpomembnejši dejavnik to, kako se avtomobil pelje. No, za končno mnenje pa bo treba še malo počakati.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.