27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Lenovo obožuje pametne pomočnike

2 min read

Le tako si namreč lahko razlagamo namero kitajskega proizvajalca računalnikov, da pametne in glasovno upravljane asistente vgrajuje praktično v vse, kar mu pride pod roke. Na sejmu CES 2019 je podjetje Lenovo predstavilo novo pogruntavščino – pametno uro za v spalnico. Lenovo Smart Clock z vgrajenim Google Assistentom na inovativen način prinaša rešitev za pametnejši življenjski slog. Kot rečeno, je omenjena pametna ura namenjena rabi v spalnici, pri čemer uporabniku pomaga, da se umiri pred spanjem in uspešno začne nov dan, hkrati pa zna upravljati tudi druge naprave v pametnem domu ter uporabniku predvajati priljubljeno glasbo – podpira celo večsobne zvočne sisteme. Nadvse všeč mi je nova grafika prikaza časa.

V sodelovanju z družbo Amazon je Lenovo pripravil sveže tablice Lenovo Smart Tab, novo kategorijo tablic 2-v-1, ki se lahko spremenijo v pametne zaslone z glasovno pomočnico Amazon Alexa. Tablici, nova sta modela M10 in P10, sta idealna rešitev za gospodinjstva, saj so nadvse enostavne za uporabo. Tablico Lenovo Smart Tab uporabnik preprosto postavi na podstavek Lenovo Smart Dock in ta takoj vklopi predstavitveni način, v katerem prikazuje pomembne informacije in opravlja pogovor med uporabnikom in digitalno pomočnico Alexo – ne glede na to, kje v prostoru se uporabnik nahaja. Tablice Lenovo Smart Tab so opremljene s sistemom Android, preko njih pa lahko uporabniki opravljajo tudi druge pametne naprave v domu ali gospodinjstvu.

Digitalnim pomočnikom in pomočnicam lahko stvari narekujemo tudi na računalnikih. Zgovoren primer je nova Yoga C730, ki pa poleg dejstva, da podpira tako Microsoftovo Cortano kot Amazonovo Alexo, prinaša vrhunski kar 15-palčni zaslon AMOLED s podporo prikazu slike Dolby Vision. Tako prikazuje bistveno bolj žive barve in bolj kontrastno sliko od klasičnih zaslonov. Hkrati tudi oddaja manj človeškemu vidu škodljive modre svetlobe. 15-palčni prilagodljivi prenosnik Yoga C730 2-v-1, opremljen s procesorjem Intel Core i7 osme generacije, prinaša še eno tehnološko nadgradnjo: digitalno pero s tehnologijo Windows Ink.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.