20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

LUMIX S je težko pričakovani brezzrcalnež

1 min read

Čeprav je bil najavljen že na sejmu Photokina, Panasonicovega novega orožja med brezzrcalnimi fotoaparati polnega formata pri nas ne bo do pomladi. Na sejmu CES 2019, ki se te dni odvija v Las Vegasu, je japonski velikan najavil še dve dodatni pomembni funkciji fotoaparata LUMIX S.

Novi način za fotografiranje HLG Photo omogoča fotografiranje s širšim dinamičnim razponom – skratka, bogato, natančno barvno izraznost, ki se z reprodukcijo sijočih luči in temnih senc na eni sliki močno približa vizualnemu spominu. Fotografije, posnete v načinu HLG Photo, so shranjene v obliki datotek HSP in prek povezave s kablom HDMI omogočajo predvajanje živahnih barv na zaslonih najnovejših televizorjev, ki podpirajo način HLG. Omenjena funkcija je idealna za fotografe, ki želijo s svojimi fotopredstavitvami narediti še večji vtis na občinstvo.

Druga nova funkcija pa je zajem naravnih krajin ali lepih umetniških del s prefinjenimi podrobnostmi. Ob podpori mehanizma za stabilizacijo slike, Body I.S., je mogoče samodejno posneti osem zaporednih posnetkov, ko se istočasno premika senzor. Novi slikovni pogon Venus Engine nato teh osem slik sestavi v eno sliko, polno finih podrobnosti, ki je shranjena v obliki lepe in izjemno realistične slike. Tudi če se v kadru znajde premikajoči se objekt, so na voljo dodatne možnosti za odpravljanje zamegljenosti zaradi premikanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.