11. maja 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Soustvarjanje za uspeh

2 min read

edf

Konferenca Fujitsu Forum je izpostavila pomen soustvarjanja kot način doseganja skupnih konkurenčnih prednosti v digitalnem gospodarstvu.

Udeleženci dvodnevne konference Fujitsu Forum 2018, teh je bilo več kot 10 tisoč, so se lahko prepričali, da japonski tehnološki velikan kljub zahtevni preobrazbi podjetja v pretežno storitveno naravnano podjetja, ni pozabil inovirati. Nasprotno, na 3500 kvadratnih metrih razstavnih površin, poimenovanih Fujitsu City, je skupaj s partnerji in strankami predstavil več kot 250 primerov rešitev za trgovine, tovarne, banke, podatkovne centre, bolnišnice, dvorane, izobraževalne ustanove in potniški promet prihodnosti. Udeleženci konference so lahko številne rešitve preizkusili v praksi, saj je bilo na dogodku organizirani več praktičnih delavnic, poimenovanih Human Centric Experience Design (HXD).

Po inovacije v centre za digitalno preobrazbo in centre odličnosti

Fujitsu želi strankam in partnerjem rešitve s področja digitalne preobrazbe poslovanja približati s pomočjo namenskih centrov za digitalno transformacijo, ki jih je letos odprl na otoku in v Nemčiji. Večina idej se je kalila že v globalnih centrih odličnosti japonskega podjetja, ki so poudarjali, kako z znanji, navdihom, viri in tehnologijo ideje spremeniti v rešitve z dodano vrednostjo. Na konferenci Fujitsu Forum 2018 so dokazovali tudi uporabno vrednost tehnologij, ki zanesljivo prihajajo na prvi tir: umetne inteligence, veriženja podatkovnih blokov, napredne analitike in robotske procesne avtomatizacije.

Najbolj »zelen« podatkovni center na planetu

Fujitsu tudi po lastni preobrazbi ostaja eden najpomembnejših ponudnikov rešitev za podatkovne centre, ki bodo predstavljali hrbtenico sveta IT tudi v prihodnje. Poleg tekočinsko hlajenih strežniških omar, ki močno zmanjšujejo stroške hlajenja podatkovnih centrov, je Fujitsu pokazal še eno inovacijo, vredno posnemanja. V Nemčiji so kot del pilotnega projekta WindCORES v sodelovanju z lokalnim ponudnikom električne energije WestfalenWIND IT podatkovni center vgradili kar v vetrno elektrarno in tako poskrbeli za prvi podatkovni center, ki skorajda nima negativnega ogljičnega odtisa. Oblačne storitve iz novega stroškovno zelo učinkovitega in trajnostno naravnanega podatkovnega centra, ki se nahaja v bližini mesta Paderborn, ponudnik Green IT – Das Systemhaus že nudi strankam. Fujitsu je tako postal prvi ponudnik, ki je uspel ponuditi okolju prijazno postavitev podatkovnega centra in pokazal, kako velja opraviti preobrazbo podatkovnih centrov v prihodnje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.