26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Sonyjevi TV-orožji za ločljivost 4K

2 min read

Sony je predstavil dve družini televizorjev MASTER 4K HDR, modela AF9 OLED in ZF9 LCD, pa se hvalita predvsem z visoko kakovostjo slike. AF9 in ZF9 premoreta novo razvit procesor X1 Ultimate. Slednji ima ključno vlogo pri ustvarjanju kar najbolj natančne reprodukcije slike, saj lahko inteligentno zazna in analizira vsak objekt v sliki, kar prinaša izjemno natančno reprodukcijo. Obenem so inženirji močno posodobili tudi objektno zasnovan HDR, ki omogoča obdelavo vsakega objekta posebej za boljšo globino, teksturo in nasploh bolj realistično sliko.

Inovacija v televizijski sliki, zvoku in obliki
Vrhunska modela AF9 sta opremljena s Pixel Contrast Boosterjem, Sonyjevim originalnim panelnim kontrolerjem za OLED. Ta maksimizira dinamičen razpon s tem, ko razširi območje barvne reprodukcije pri visoki svetlosti. Slika je tako izboljšana z dodatnimi podrobnostmi in teksturami.

Televizorja OLED AF9 se ponašata tudi z vrhunsko kakovostjo zvoka, za kar gre zahvala novi tehnologiji Acoustic Surface Audio+™. Tehnologija Acoustic Surface™ je bila prvič predstavljena lani v večkrat pohvaljeni seriji A1. Ta prinaša dodatno izboljšavo in sicer dodaten aktuator (beri: vibrator) v sredini zaslona ter dodaten nizkotonski kanal, kar skupaj ustvarja 3.2-kanalni zvočni sistem. Dodatni sredinski aktuator se obnaša enako kot osrednji zvočnik, skrit za AT (akustično transparentnim) platnom, kot ga najdemo v kinodvoranah. S tremi aktuatorji in dvema nizkotoncema ob straneh tako televizorja AF9 ustvarjata bogato polje zvoka, ki močno izboljša izkušnjo gledanja.

Serija ZF9 je opremljena z novo tehnologijo X-Wide Angle, ki zagotavlja enako kakovost slike ne glede na kot gledanja na zaslon. Omogoča širši kot gledanja in zmanjšuje pojav spreminjanja barv, do katerega pride, če na zaslon gledamo pod kotom. Zdaj barve ostajajo pravilne ne glede na gledalčev položaj. Skupaj s tehnologijo X-Motion Clarity™, ki zmanjšuje zabrisanost robov pri premikajočih se prizorih, pomaga, da televizorja serije ZF9 uspešno premagujeta izzive, ki jih prinaša tehnologija LCD-zaslonov.

Obe seriji, AF9 in ZF9, temeljita na sistemu Android TV™, ki vam omogoča raziskovanje sveta filmov, glasbe, fotografij, iger, spletnega iskanja, aplikacij in še mnogo drugega. Funkcija iskanja z glasom (Voice Search) omogoča nadvse enostavno iskanje vsebin, postavljanje vprašanj in upravljanje s samim televizorjem. Z vgrajeno funkcionalnostjo Chromecast™ lahko na televizorju enostavno predvajate vsebine s pametnega telefona ali tablice, Google Play™ pa omogoča, da na televizorju uživate v vaših priljubljenih filmih, oddajah in igrah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.