16. julija 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Synology Active Backup

3 min read

Synology je objavil izid dveh glavnih aplikacij iz zbirke Active Backup, uradno verzijo programa Active Backup za Office 365, ki podpira SaaS varnostno kopiranje v oblaku in beta različico Active Backup for Business, ki zagotavlja dosegljivost podatkov v fizičnih in virtualnih okoljih.

»Vse več podjetij in drugih organizacij hkrati posluje tako na fizičnih in virtualnih platformah, kot v oblaku. Ta pojav IT oddelkom predstavlja ogromen izziv za zagotavljanje varnosti vse večjih količin podatkov v heterogenem okolju.« je dejal Jia-Yu Liu, direktor skupine za aplikacije v podjetju Synology Inc. »Za reševanje tega problema ponuja Synology novo, celovito rešitev, ki tesno povezuje programsko in strojno opremo in je namenjena podjetjem vseh velikosti.«

Active Backup za Office 365 uporablja enotno tehnologijo, ki podjetjem na eni strani pomaga upravljati in dostopati do podatkov, shranjenih v okolju Office 365, in na drugi strani, znatno zmanjšuje prostor, ki ga zasedajo varnostne kopije. Funkcija iskanja po vsebini je usmerjena na pregledovanje vsebine v e-poštnih sporočilih in priponkah, kar omogoča uporabnikom obnoviti iskana sporočila v najkrajšem času.

Pomembne lastnosti Active Backup za Office 365 vključujejo:

  • Podpora več Office 365 lokacijam: Office 365, Office 365 Germany, Office 365, ki ga upravlja 21Vianet.
  • Centralizirana in celovita zaščita: varnostno kopiranje OneDrive for Business, e-pošte, kontaktov in koledarja na strežnik NAS Synology in upravljanje kopij iz enotnega vmesnika.
  • Granularno obnavljanje datotek, iskanje in izvoz iz samopostrežnega portala: nova funkcija za iskanje po vsebini omogoča učinkovito filtriranje glede na ključne besede. Uporabnik lahko najde iskano e-poštno sporočilo in obnovi ali prenese posamezno datoteko, e-sporočilo ali priponko, kontaktne podatke ali dogodek v koledarju, iz samopostrežnega portala za obnavljanje datotek.
  • Učinkovito varnostno kopiranje in hramba: enotna tehnologija, s prenosom in shranjevanjem le datotek z edinstveno vsebino, zagotavlja učinkovitost. Deduplikacija na nivoju blokov podjetjem pomaga hraniti karseda veliko količino podatkov na najmanjšem možnem prostoru, tako da shranjuje le bloke datotek, ki so spremenjene glede predhodno verzijo.

Nasprotno pa Active Backup for Business združuje več tehnologij, ki so na voljo v operacijskem sistemu DiskStation Manager (DSM). Za datotečni sistem Btrfs je Synology razvil funkcijo Global Deduplication, ki omogoča izdatno zmanjšanje potrebnega hrambenega prostora za varnostne kopije. Integracija s programom Virtual Machine Manager omogoča varnostnim kopijam fizičnih ali virtualnih strežnikov, ki so shranjene na strežnikih NAS, da delujejo neposredno v DSM, kar zagotavlja maksimalno dosegljivost podatkov in aplikacij.

Pomembne lastnosti Active Backup for Business vključujejo:

  • Zaščita osebnih računalnikov in strežnikov:orodje za zaščito osebnega računalnika ali strežnika Windows, s katerim lahko uporabniki varnostno kopirajo celotno sliko diska. Odvisno od scenarija se lahko uporabniki odločijo za obnovitev ene datoteke iz obnovitvenega portala, za obnovitev celotnega sistema ali za zagon celotne slike diska v programu Virtual Machine Manager, od koder nato pridobijo podatke iz aplikacij in zagotavljajo njihovo delovanje.
  • Zaščita virtualnih računalnikov: uporabniki lahko zaščitijo svoje podatke v virtualnem okolju brez uporabe agenta, le s podatki VMware vSphere. Podpira več metod obnavljanja, od obnove posameznih datotek, takojšnje obnove virtualnega računalnika na NFS pa do celotne obnove virtualnega računalnika, ki ga je mogoče zagnati v programu Synology VMM.
  • Hitrejše varnostno kopiranje: Tehnologija Changed Block Tracking (CBT) izvaja varnostno kopiranje le spremenjenih blokov in ne kopira vsakič celotnih datotek.
  • Učinkovita hramba: Vgrajena funkcija Global Deduplication omogoča izdatno zmanjšanje potrebnega hrambenega prostora.
  • Izboljšana zanesljivost obnove: za izboljšanje zanesljivosti in zmanjšanje obremenitve delovnega okolja, preverite varnostne kopije v okolju Synology VMM.
  • Zaženite v okolju VMM: edinstvena funkcija, integracija s Synology VMM, omogoča uporabnikom ustvariti enako IT okolje kot ga imajo v delovnem okolju, ki služi kot začasna rešitev za obnovitev po nesreči in kot preizkusno okolje za nadgradnje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.