25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Nokia stavi na Android One

2 min read

Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, nova Nokia 6 in Nokia 1 so letošnji aduti proizvajalca HMD Global, ki bo desetletje upravljal z blagovno znamko Nokia. Podjetje, ki zaposluje vrsto bivših inženirjev Nokie, stavi na podobne adute, kot sta trpežnost in zanesljivost delovanja, letos pa je naredilo preskok tudi glede uporabe prestižnejših materialov in oblikovanja, kar je očitno predvsem pri najdražjih modelih.

Nokia 8 Sirocco je presenetljivo kompakten in zmogljiv telefon. Zlitje moči in lepote prinaša zaobljeno oblikovan zaslon, ki objema precizno oblikovan okvir iz nerjavečega jekla. Z le 2-milimetroma širine ob robovih se Nokia 8 Sirocco ponaša z zaobljenim 5,5-palčnim zaslonom OLED, ki omogoča neverjetno kompakten profil. Pri tem so inženirji našli prostor še za zaščitno steklo 3D Corning® Gorilla® Glass 5, ki poskrbi, da telefon prenese vsakodnevne udarce. Na zadnji strani sta dve kameri, opremljeni z optiko ZEISS. Telefon ima izjemno občutljivo širokokotno primarno kamero, ki deluje odlično tudi pri zmanjšani svetlobi in sekundarni 13MP senzor z dvakratnim optičnim zoomom. Načinom Pro Camera omogoča popoln nadzor fotografskih nastavitev, če uporabnika avtomatika kakorkoli (raz)jezi. Nokiin novi zastavonoša ne bo poceni, saj bo imel nalepko s ceno več kot 900 evrov (749€ +DDV).

Za model Nokia 7 Plus je marketinški oddelek družbe napisal, da je prvoligaš za vsakogar. Bo kar držalo. Resnično lepo oblikovan telefon prepriča še z zaslonom in zmogljivostmi. Napredna optika in pametni algoritmi pa poskrbijo, da Nokia 7 Plus ujame trenutke v fotografije, ki so skorajda kot žive. Telefon poganja procesor Qualcomm Snapdragon 660, električno hrano pa mu zagotavlja zmogljiva 3800 mAh baterija, ki jamči za dvodnevno uporabo stran od vtičnice. Sedmica Plus ni majhen telefon, saj premore 6-palčni zaslon z razmerjem stranic 18 : 9.

Zanimiva je odločitev družbe Nokia, da na pametnih novincih ponudi Android One, ki je pravzaprav prečiščena različica sistema Android, sicer namenjena manj strojno zmogljivim modelom. To je praktično jamstvo, da bo na novih Nokiah sistem »letel«, poleg tega pa partnerstvo z Googlom v programu Android One zagotavlja, da bodo telefoni vsak mesec deležni varnostnih in drugih posodobitev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.