19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

LG presenetil z odličnimi monitorji

2 min read

Čeprav je bila večina oči na sejmu CES na LG-jevem razstavnem prostoru uprtih v “dolino LED-televizorjev” in novi zložljivi (rolo) televizor, so mene zanimali predvsem monitorji. V računalniški monitor pač gledam (naj)več ur na dan … Nova generacija monitorjev premore tehnologijo Nano IPS, ki reprodukcijo barv dviguje na višjo raven. LG je dodal podporo za HDR600 s še višjimi vrednostmi najvišje ravni svetlosti v dinamičnem območju ter z novimi možnostmi za priklop s popolno podporo za standard Thunderbolt 3.

LG-jev novi 32-palčni monitor z ločljivostjo UHD 4K (model 32UK950) je prvi monitor z LG-jevo napredno tehnologijo Nano IPS. Tehnologija Nano IPS vključuje pritrjevanje le nekaj nanometrov velikih delcev na diode LED, ki vpijajo presežne valovne dolžine svetlobe. To bistveno izboljša intenzivnost in čistost barv na zaslonu ter zagotavlja bolj natančno in realistično izkušnjo. Ta LG-jev monitor lahko prikaže 98 odstotkov barvnega spektra DCI-P3, kar je primerljivo z monitorji, ki se uporabljajo za delo na hollywoodskih uspešnicah. Monitor LG 32UK950 je s podporo za HDR 600 kot ustvarjen za najzahtevnejše ljubitelje, ki si želijo izjemno reprodukcijo barv. Z njim bodo lahko uporabniki izkusili najvišjo svetlost 600 kandel (cd/m2). Model 32UK950 je opremljen s prvim priključkom Thunderbolt 3 s podporo za zaporedno vezavo, ki omogoča priklop dveh monitorjev z ločljivostjo 4K. Ta monitor LG lahko uporabniki z aktivnim kablom Thunderbolt 3 priklopijo na prenosnike z ustreznim priključkom, kakršen je Macbook Pro. Monitor nato deluje brez vmesnika za napajanje in neprivlačnih kablov USB. Kabel Thunderbolt 3 omogoča prenos vsebin v ločljivosti 4K in zvoka ter lahko napaja 60-vatni prenosnik, kar bo poenostavilo katerokoli delovno mesto. S privlačnim in prepoznavnim stojalom Edge-ArcLine ter z osupljivim oblikovanjem brez roba na vseh straneh, pri katerem slika dobesedno pada z roba, tega monitorja ni mogoče zamenjati s kakšnim drugim modelom.

Model 34WK95U podpira tehnologijo Nano IPS, izjemne možnosti za reprodukcijo barv in standard HDR600. Poleg tega je 34WK95U opremljen s priključkom Thunderbolt 3 za prenos slike v ločljivosti 5K pri 60 Hz prek enega samega kabla. Vmesnik Thunderbolt 3 je kot ustvarjen za napredne uporabnike, ki si želijo hitrega prenosa podatkov in zvoka ter ne želijo uporabljati dodatnega vmesnika. Z elegantnim in osupljivim oblikovanjem bo ta LG-jev monitor pritegnil poglede tudi izklopljen, saj odlično sliko dopolnjujeta stojalo ArcLine in oblikovanje brez robov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.