26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Lahka devetka

2 min read

O telefonih, ki nosijo v imenu besedo “Lite” imam zelo zadržano mnenje. So pogosto (preveč) pohabljene različice “tapravih” telefonov. No, sedaj pa se je pojavil model, ki bi me utegnil prepričati v nasprotno. Honor 9 Lite se hvali, da je najbolj stilski pametni telefon s štirimi kamerami. Že dejstvo, da proizvajalec ni skoparil s kamerami, je pohvalno. Tako na prednji, kot na zadnji strani bomo našli kombinacijo kamer s 13 MP in 2 MP velikima senzorjema. Večji senzor skrbi za zajem podrobnosti, medtem, ko druga kamera zajema podatke o globini za potrebe popravljanja točke izostritve po zajemu in učinka zamegljenega ozadja.

Nova zmogljiva prednja kamera z f/2.0 zaslonko bo še dodatno izostrila motiv s pomočjo učinka zamegljenega ozadja. Še posebej lepe portrete lahko zajamemo s pomočjo širokokotnega načina in ob pomoči algoritma umetne izboljšave slike, ki po novem loči celo spol fotografiranca/ke. Seveda lahko enake učinke doseže tudi z zadnjo kamero, ki ponuja zaslonsko f/2.2 ter ostrenje s faznim zaznavanjem.

Seveda ni vse v kameri, zato ima Honor 9 Lite pod pokrovom procesor Kirin 659, kateremu družbo delajo 4 GB delovnega pomnilnika in 64 GB vgrajenega pomnilnika, ki ga je moč razširiti z do 256 GB veliko microSD kartico.

Ohišje je obdano s kovinskim robom, v katerega je zadaj vpet čudovit steklen hrbet na katerem se poleg prej omenjene dvojne kamere nahaja tudi izjemno hiter bralnik prstnih odtisov. Na prednji strani pogled najbolj pritegne 5,65-palčni FullView zaslon z razmerjem stranic 18 : 9 in ločljivostjo 2160 × 1080 slikovnih pik, ki se ob robovih elegantno zakrivi. S tem se Honor 9 Lite postavlja ob bok najnovejšim trendom v svetu pametnih telefonov, hkrati pa v izredno kompaktnem ohišju ponuja neverjetno dober izkoristek površine na prednji strani. Kompaktna zasnova z novim zaslonom namreč omogoča Honorju 9 Lite, da zadrži velikost ohišja, ki je primerljivo s tipično 5,2-palčno napravo. Poleg tega bo spremljanje video vsebin in upravljanje s podatki na novem zaslonu resnično v užitek, kot tudi poganjanje dveh aplikacij na zaslonu hkrati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.