19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Lenovo DSS-G za hrambo česarkoli

2 min read

This images shows the 42U Rack configuration of the Lenovo Distributed Storage Solution for IBM Spectrum Scale that is the DSS G260 in a front facing-left view

Lenovo si zelo želi uspeha na trgu sistemov za hrambo podatkov. Za sodobne podatkovne centre je pripravil sistem Distributed Storage Solution for IBM Spectrum Scale (DSS-G). Gre za skalabilno rešitev s področja hrambe podatkov, ki deluje po načinu programsko opredeljene hrambe podatkov (SDS). Naprava podpira zahteve s podatki obremenjenih okolij, ki iščejo skalabilno rešitev za datotečno in objektno hrambo, Lenovo DSS-G pa jim omogoča obvladovanje eksponentne rasti strukturiranih in nestrukturiranih podatkov.

Sodobne podatkovne centre danes obvladujejo tehnološki trendi, kot so visokozmogljivo računalništvo (HPC), umetna inteligenca (AI), analitika in oblačna okolja. Vsem je skupno to, da predstavljajo izjemno breme z vidika IT-virov1. DSS-G je Lenovov tehnološki odgovor na zahteve programsko opredeljenih podatkovnih centrov, katerih lastniki in upravitelji si želijo poenostavitev infrastrukture, odličnih zmogljivosti in nižjih skupnih stroškov lastništva.

Nova naprava za hrambo podatkov je prvi korak družbe Lenovo v svojih prizadevanjih po inoviranju na področjih HPC ter AI, saj programsko opredeljeno hrambo podatkov prinaša na področje gruč HPC. V prihodnje bo Lenovo strankam, ki uporabljajo rešitvi Ceph ali Luster pripravil podobne naprave za shranjevanje podatkov.

Rešitev gradi na strežniku Lenovo System x3650 M5, ki ima vgrajene zmogljive procesorje Intel® Xeon®, in velja za vodilno v industriji z vidika zanesljivosti delovanja in zmogljivosti. Lenovo DSS-G je na voljo kot predintegriran rack strežnik in vključuje ohišji Lenovo D1224 ter D3284 12Gbps SAS z diskovnimi, omrežnimi in programskimi komponentami – vključno s podporo operacijskemu sistemu Red Hat Enterprise Linux.

Kot naslednik prodajno uspešnega podatkovnega strežnika GPFS Storage Server (GSS), Lenovo DSS-G nagovarja podjetja, ki si želijo prilagodljivega digitalnega poslovanja, prinaša pa naslednje novosti:
> Enostavna skalabilnost: podjetje lahko začne z manjšimi zmogljivostmi in jih hitro poveča, saj je rešitev zgrajena modularno
> Inovativna RAID-polja: rešitev IBM Spectrum Scale Declustered RAID omogoča zmanjšanje presežne kapacitete polj RAID do kar 8-krat v primerjavi s klasičnimi polji RAID
> Bliskovito hitro omrežje: naprava je lahko opcijsko opremljena z omrežnimi vmesniki Infiniband s hitrostmi do 100 Gbps

Naprava Lenovo DSS-G je zasnovana skladno z arhitekturo Lenovo Scalable Infrastructure (LeSI). LeSi je rezultat večletnega razvoja in inženirskih izkušenj ter prizadevanj za odpravo kompleksnosti sistemskih rešitev. Z uporabo najboljših strojnih komponent v industriji in njihovo optimizirano integracijo so inženirji dosegli maksimalno razpoložljivost sistema ter ga opremili z rešitvijo za hitro odkrivanje in odpravo potencialnih napak.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.