28. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Dostopni hrabrež: Honor 8 Lite

1 min read

Poznate slogan “Ima vse, kar imajo veliki”? Ja, v tem primeru ne gre za Clia, temveč pametni telefon Honor 8 Lite. Kitajski proizvajalec z njim napada (naj)boljše modele tekmecev, saj ob agresivno postavljeni ceni (280 evrov) nudi vrsto sodobnih tehnologij.

Pod 5,2-palčnim zaslonom polne visoke ločljivosti ter skriva osemjedrni procesor HiSilicon Kirin 655, podprt s 3 GB delovnega pomnilnika in 16 GB spomina, ki ga je možno razširiti z vstavitvijo kartice microSD. Strojni opremi poveljuje operacijski sistem Android 7.0 Nougat z grafično prevleko EMUI 5.0.

Na hrbtni strani ima Honor 8 Lite vgrajen fotoaparat s senzorjem ločljivosti 12 MPik, na prednji strani pa selfije dela leča pod katero se skriva senzor ločljivosti 8 Mpik pri delu pa mu pomagajo različni filtri za lepotičenje motiva (obraza).

Ne manjka niti bralnik prstnih odtisov, ki telefon odklene v pičle 0,3 sekunde (oziroma 40 % hitreje kot senzorji prejšnje generacije).

Dobra novica sledi tudi za zahtevnejše uporabnike. Vgrajena baterija zmogljivosti 3000 mAh zlepa ne odneha, celodnevno mučenje je vsekakor možno, varčneži pa se lahko spogledujejo z dvema dnevoma avtonomije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.