19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Huaweijev udarec konkurentom

1 min read

Nobenega dvoma ni, kdo v svetu mobilnih telefonov stopa z največjimi koraki. Kitajski Huawei se zdi zadnja leta nezaustavljiv, tudi tempo predstavljanja novih pametnih telefonov je izreden. Sejem MWC 2017 je podjetje izkoristilo za predstavitev dveh novih zastavonoš. Modela P10 in P10 Plus imata vgrajeno praktično vse najboljše, kar premorejo v hiši.

Poganja ju procesor Kirin 960, tehnologija Huawei Ultra Memory skrbi, da se aplikacije zaganjajo kar se da bliskovito in je mobilnik odporen na “staranje”, novi EMUI 5.1 uporabniški vmesnik pa pozna več gest in trikov. Sistem anten 4×4 LTE MIMO izboljša sprejem signala in omogoča višje pretočne hitrosti v mobilnih omrežjih vseh vrst. Mimogrede, P10 in P10 Plus sta t. i. 4,5G telefona.

A glavna lastnost se zdi osvežena Leica dvojna kamera. Različica 2.0 je rezervirana za Huawei P10, Leica dvojna kamera 2.0 Pro Edition pa za Huawei P10 Plus, ki se tako pohvali še z umetniškim načinom portretiranja, z natančno 3D prepoznavo obraza, dinamično osvetljitvijo, obogatenimi portreti, naravnim bokeh učinkom …

Tako 5,1-palčni kot 5,5-palčni model imata vgrajeno Crning Gorilla Glass 5 zaščitno steklo. Poleg kovinskega ohišja, ki prinaša minimalistično in čisto oblikovanje, imata Huawei P10 in P10 Plus bralnik prstnih odtisov nameščen na prednji strani. Ta nadomesti gumbe na zaslonu in s tem ponuja večjo površino za sliko na zaslonu, pri čemer hkrati poskrbi za hitrejši pametni dotik ter boljšo ergonomijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.