15. junija 2021

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Nokia, vnovič

1 min read

HMD Global, dom Nokiinih telefonov, je na sejmu MWC 2017 predstavil novo generacijo Nokiinih pametnih telefonov, in sicer tri pametnjakoviče. Nokia 6 je hkrati robustna in elegantna, Nokia 5 ne tič ne miš, Nokia 3 pa stavi na dostopno ceno. Dobra novica – na vseh novih Nokiah omenjenih serij teče Android 7.1 z vklopljeno funkcijo Google Assistant. Nokiini telefoni imajo tako nameščen čisti operacijski sitem Android za čim bolj pristno  uporabniško izkušnjo.

HMD Global je hkrati napovedal, da se bo svetovno priznana igra Kača ponovno plazila v srca ljudi. Nova verzija bo na voljo v Messengerju, ki je del Facebookove Instant Gaming platforme. Nova brezplačna igra Kača je oblikovana tako, da omogoča igranje v skupinah s prijatelji, zaradi česar bo še bolj igriva in privlačna, kot je bila prva različica.

Nokia 6 je precej velik telefon, zunanje mere postavlja 5,5-palčni zaslon polne visoke ločljivosti. Ohišje je izdelano iz enega samega kosa aluminija. Pametni zvočni ojačevalec z dvojnimi zvočniki uporabnikom omogoča globlji bas in neprimerljivo jasnost zvoka, medtem ko Dolby Atmos® prinaša resnično doživetje zabave. Varčevanje je šlo na račun procesorja (Snapdragon 430), kamera je zgolj povprečna. S ceno 229 evrov sodi v spodnji del srednjega razreda.


Podoben recept ima tudi Nokia 3, le da je zaslon v tem primeru 5-palčen z zaščito Gorilla Glass. Ob povprečni kameri bo uporabnike vabila predvsem cena – 139 evrov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.