18. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Samsung ovojil 10-nm izdelavni proces

2 min read

Eno redkih področij, kjer zadnje mesece korejski gigant Samsung nima težav, so procesorji. Na sejmu MWC 2017 je predstavil svoj najnovejši premium aplikacijski procesor (AP), Exynos 9 serije 8895. Gre za prvi Samsungov kos silicija, izdelanem v 10-nanometerskem (nm) FinFET izdelavnem procesu z izboljšano strukturo 3D-tranzistorjev. V primerjavi s procesorji, izdelani s 14-nm tehnologijo novinec omogoča do 27 % večjo zmogljivost in porabi do 40 % manj električne energije.

Novi Exynos 9 serije 8895 je tudi prvi procesor te vrste, ki ima vgrajen gigabitni LTE modem,torej omogoča mobilne hitrosti prenosa podatkov z do 1 Gbps (Cat. 16) pri dolvleki in 150 Mbps (Cat. 13) pri pošiljanju podatkov od uporabnikove naprave na bazno postajo.


Exynos 8895 je osemjedrni procesor, ki poleg štirih Cortex®-A53 jeder premore štiri po meri izdelana CPE-jedra druge generacije podjetja Samsung. Prenovljena arhitektura omogoča hitrejše delovanje širokemu naboru aplikacij, kot so umetna inteligenca in globoko učenje. Exynos 8895 s svojim zmogljivim grafičnim procesorjem ARM Mali-G71 in kodirnikom MFC nudi tudi neprekosljivo večpredstvnostno izkušnjo. Poštene 3D-zmogljivosti pridejo prav tako pri ogledu 4K UHD VR vsebin in igranju iger. Procesor podpira zajemanje in predvajanje videa v ločljivosti 4K UHD s 120 sličicami na sekundo.


Dodatno Exynos 8895 premore ločeno procesno enoto za izboljšane varnostne rešitve, ki so potrebne za mobilna plačila, prepoznavanje šarenice ali prstnih odtisov, in vgrajen video grafični procesor (VPU), ki lahko prepozna in analizira predmete ali premikanje, kar omogoča boljše video sledenje, panoramsko obdelavo slik in tehnologijo strojnega vida.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.