1. maja 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Windows 9 že oktobra?

1 min read

Medtem ko je večina tehnično obarvanega spleta cel teden poročala o tem, da bo naslednik Microsoftovih operacijskih sistemov Windows 8/8.1 nared že prihodnje leto aprila, nas utegne gigant iz Redmonda presenetiti. Skupina WZor, ki se je skozi leta “dokazala” z izjemnim številom na digitalne pašnike “pobeglih” kopij Microsoftovih operacijskih sistemov, namreč predvideva, da bodo razvijalci Windows 9 proizvajalcem računalnikov poslali že 21. oktobra letos.

Windows-9

Windows 9 RTM, torej končna različica, ki jo Microsoft najprej pošlje proizvajalcem računalnikov, da jo lahko še pred uradno predstavitvijo naložijo na svoje nove namizne, prenosne in tablične računalnike, naj bi bila v Redmondu “požegnana” 21. oktobra. Zakaj precej verjamem informacijam skupine WZor? Za Windows 7 so denimo predvideli izdajo RTM različice na 10. julij, zgodila pa se je le 3 dni pozneje, 9 dni pozneje pa je za Windows 7 slišal cel svet.

windows-9

Medtem je Microsoftova konferenca za razvijalce Build 2014, ki se bo odvijala v začetku aprila, že razprodana. Na njej bodo med drugim predstavili operacijski sistem Windows Phone 8 za mobilne naprave ter bržkone še zadnjo prenovo/osvežitev Windows 8.1. Razpoložljiva mesta za konferenco Build 2014 je Microsoft razprodal v vsega 31 urah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.