16. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Enooki začetnik

2 min read

Vse boljše kamere na pametnih telefonih so dodobra zdesetkale prodajne številke kompaktnih fotoaparatov, nekoliko bolje se selfie maniji upirajo zrcalno-refleksni modeli. Kako dolgo še? Če gre soditi po svežem Nikonu D3400, ki predstavlja novo generacijo vstopnega modela Nikonovih D-SLR fotoaparatov, boj še zdaleč ni odločen.
D3400_BK_18_55_VR_frt34r
“Baby Nikon” od dražjih in zmogljivejših bratov, torej fotoaparatov višjega razreda prevzema preverjeno tehnologijo za povezljivost SnapBridge, s katero zagotavlja stalno in energijsko varčno povezavo fotoaparata s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom. Samodejna sinhronizacija že med samim fotografiranjem in videosnemanjem omogoča, da lahko svoje pravkar zajete fotografije in videoposnetke takoj naslednji trenutek delite s svetom.

Uporabnikom, ki bodo prek D3400 prvič vstopili v ustvarjalni svet D-SLR fotografije, je namenjen vgrajeni način vodnika, prek katerega se lahko naučijo, kako prilagoditi nastavitve fotoaparata za optimalne fotografije in videoposnetke. Veliko tipalo formata DX s 24,2 milijona slikovnih točk in razponom ISO občutljivosti od ISO 100 do 25.600, zmogljiv procesor Expeed 4 in hiter ter natančen sistem samodejnega ostrenja zagotavljajo, da fotografije in videoposnetki še zdaleč ne bodo zgolj povprečni. Novincu tudi energija ne bo pošla prav hitro – z enim samim polnjenjem lahko posnamete do 1200 posnetkov, kar mu omogoča energijsko varčna zasnova fotoaparata in visoko zmogljiva baterija.
D3400_BK_18_55_VR_frttop
Nikon D3400 bo naprodaj v različnih kompletih z enim ali dvema objektivoma Nikkor. Med drugim bo na voljo tudi komplet z novim zoom objektivom AF-P DX 70-300 mm, ki je s koračnim motorčkom, ki prinaša gladko, zvezno in brezšumno samodejno ostrenje, še posebej odlična izbira za videografe.

Nikon D3400 bo naprodaj že sredi septembra za manj kot pol tisočaka, z vsestranskim objektivom AF-S 18-105 VR pa bo njegova cena poskočila na 768 evrov. D3400_BK_back

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.