19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Kruha in iger (po kitajsko)

2 min read

Ta teden je v Kolnu igričarski sejem Gamescom, temu primeren pa je nabor novosti iz računalniškega sveta. Obilje strojne moči je že leta skupni imenovalec novih računalnikov, letos pa se mu je odločno pridružila še kratica VR, predvsem po zaslugi novih grafičnih kartic iz tabora AMD in Nvidia.

Lenovo je denimo povil kar tri igričarske stroje. Všečna sta oba namiznika, sploh kompaktni (in po trditvah kitajskih inženirjev prenosljivi) računalnik IdeaCentre Y710 Cube. Skupaj z bratom IdeaCentre AIO Y910 spreminjata dojemanje klasičnega igričarskega računalnika, ki je prikovan na namizje. Vse več igričarjev, že 47 odstotkov, si namreč želi kakovostnega igranja vsepovsod.

IdeaCentre Y710 Cube premore vgrajen ročaj za enostavno prenašanje, novo kompaktno ohišje s komponentami pa tehta le 7,4 kg. V računalnik so ob tem vgrajeni najnovejša grafična kartica NVIDIA GeForce (do modela GTX 1080), šesta generacija procesorja Intel Core (do modela i7) in do 32 GB pomnilnika DDR4 RAM, ki so seveda kos vsem najnovejšim in najbolj grafično zahtevnim igram. Uporabniki IdeaCentre Y710 Cube lahko brez težav igrajo igre v ultra visoki ločljivosti 4K, igre VR ter vrhunske računske zmogljivosti izkoriščajo tudi v druge namene ali pa za večopravilnost.

IdeaCentre Y710 Cube + Xbox + Y27g Curved Gaming Monitor + KM600 Keyboard + Mouse + Headset
Zelo všečen je tudi IdeaCentre AIO Y910, saj dokazuje, da pravi igričarski računalnik ne rabi zasedati cele sobe ali delovne mize. Omenjeni računalnik predstavlja edinstveno kombinacijo nadvse zmogljivega namiznega računalnika ter koncepta vse-v-enem (AIO). Na hrbtno stran 27-palčnega praktično brezrobega monitorja ločljivosti 2560×1440 pik so vgrajene vrhunske komponente, uporabnik pa tako uživa v eleganci zaslona in pozabi na gromozanska ohišja in gnečo kablov, ki sicer spremljajo igričarske računalnike.
Lenovo IdeaCentre AIO Y910 with Keyboard & Mouse for Gaming
Potem je tu še igričarski prenosnik IdeaPad Y910. V njegovem osrčju delujejo profesionalna grafična kartica NVIDIA® GeForce® GTX 1070 z 8 Gblastnega pomnilnika, Intel Core i7 procesor ter do 64 GB pomnilnika DDR4. Za bliskovito hitro nalaganje iger in programov pa poskrbita pogon SSD ali hibridni disk SSHD. Takšna kombinacija strojnih komponent igralcu omogoča, da se osredotoči le na premagovanje nasprotnikov, saj je prenosnik kos vsem zahtevam. Za vse, ki želijo še odtenek več, je vgrajen »turbo« gumb, ki dodatno navije zmogljivosti procesorja.

Lenovo IdeaPad Y910 Laptop and Multitasking
Igričarji cenijo tudi kakovostno in hitro odzivno tipkovnico. Počasna tipkovnica je za igričarja kot tek z zvitim gležnjem. IdeaPad Y910 je zato opremljen z visokonatančno ter večbarvno osvetljeno in ultra odzivno tipkovnico (1 ms), ki premore programabilne tipke za izvedbo makro ukazov. 2 mm ugrez tipk pa daje odlične povratne informacije. Celoto dopolnita še zelo natančna sledilna ploščica ter nedrseča podlaga naslonov za roke.

IdeaPad Y910 Keyboard 1400x900

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.