19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Mobilnik, kot ga še ni bilo

3 min read

Lenovo se je področja mobilne telefonije lotil skrajno resno. Po nekaj medlih poskusih sedaj strelja s pravimi naboji. Novi PHAB2 Pro je dejansko pametni telefon, ki mu (vsaj trenutno) ni enakega. Poganja ga tehnologija Tango, vrsta senzorjev in programska oprema družbe Google, ki mu omogoča prepoznavanje in mapiranje okolice ter zagotavljanje izkušenj nadgrajene resničnosti (AR). Z uporabo različni AR-aplikacij lahko npr. študenti v predavalnico postavijo virtualne dinozavre ali pa svoje učenje izboljšajo z nadgrajenimi podatki, ki prekrivajo tako ustvarjeno okolje. Nadgrajena je tudi igričarska izkušnja, saj lahko z novim telefonom na kuhinjskem pultu igramo igro navideznih domin, skrbimo za digitalnega hišnega ljubljenčka ali pa se borimo proti tropu vesoljcev, ki je napadel naš dom. Tehnologija Tango, vgrajena v PHAB2 Pro, omogoča tudi mapiranje notranjih prostorov, ki jih nato različne aplikacije še nadgradijo – aplikacija GuidiGO to počne z obiski muzejev. Pametni telefon PHAB2 Pro tako prinaša povsem nove uporabniške izkušnje, ki bodo v prihodnje le še boljše, saj je tak telefon učljiv.
Lenovo_PHAB2_Pro_Hero
V PHAB2 Pro so vgrajene tri ključne tehnologije, ki omogočajo Tango izkušnjo: sledenje gibanju, zaznavanje globine ter učenje okolice. Prva telefonu PHAB2 Pro omogoča, da lastno lokacijo »vidi« v 3D-prostoru, z informacijami o globini pa prepozna podobo okolja, površine in ovire. Prvič v zgodovini zna pametni telefon vizualizirati in razumeti predmete v okolju, saj v sekundi preko senzorjev zajame več kot 250.000 meritev.

Medtem ko tehnologija Tango naredi telefon PHAB2 Pro edinstven, ta dodatno izstopa s svojim oblikovanjem in rešitvami. Vgrajen ima zmogljiv procesor Qualcomm Snapdragon 652, najnovejšo 4G LTE povezljivost ter napredno kamero. Zahtevni obdelavi podatkov za t. i. računalniški vid je kos zmogljivi in izredno energijsko učinkovit Qualcommov procesor, ki skupaj s heterogeno in zelo uravnovešeno platformo omogoča optimalno Tango funkcionalnost ob celodnevnem trajanju baterije. Procesor Snapdragon 652 hitro obdela bogate podatke iz kamer, žiroskopa, pospeškomera in drugih senzorjev ter jih sestavi v uporabniško izkušnjo nadgrajene resničnosti, vidno kot 3D-nadgradnja fizičnega okolja.

PHAB2 Pro zasnova

Tako kot vse naprave iz družine PHAB2 je model PHAB2 Pro opremljen s tehnologijama Dolby Audio Capture 5.1 ter Dolby Atmos, ki zajetim vrhunskim video posnetkom dodata še zvok visoke kakovosti. Dolby Audio Capture 5.1 omogoča snemanje 5.1-kanalnega zvoka, ki še obogati video posnetek in mu doda globino. V ta namen je telefon opremljen s tremi mikrofoni, tehnologijami prostorskega zajema in zmanjševanja hrupa/šuma ter kamero s senzorjem ločljivosti 16 milijonov pik, ki zajema video posnetke v ločljivosti 4K. Tehnologija Dolby Atmos uporabniku ob uporabi slušalk pričara pristen in bogat prostorski zvok. Osemjedrni procesor Qualcomm Snapdragon 652 je prilagojen prav delovanju s tehnologijo Tango, telefon pa ima vgrajene 4 GB pomnilnika. 6,4-palčni PHAB2 Pro premore pameten zaslon ločljivosti 2560 x 1440 pik (QHD), ki kakovost prikaza slike stalno prilagaja vsebini in svetlobnim pogojem okolice.
PHAB2 Pro AR v akciji
In koliko nas bo nadgrajena resničnost v žepu stala? Malenkost, 499 evrov. Kupili ga bomo, da tudi Slovenci, lahko že konec avgusta ali pa v začetku septembra.

Lenovo_PHAB2_Pro_barve

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.