25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Hal mBills je najboljši informacijski projekt 2015

2 min read

Slovensko društvo Informatika vsako leto izbere najboljši IKT projekt preteklega leta. E-nagrado za najboljši informacijski projekt 2015 je s strani DSI prejela mobilna aplikacija Hal mBills, ki modernizira in poenostavlja plačilne navade Slovencev.
Hal mBills prva stran
Brezplačna mobilna aplikacija, ki je namenjena vsem v Sloveniji, omogoča nov enostavnejši način prejema in plačila računov. Svoje mesečne račune uporabnik prejme direktno na pametni telefon, pred rokom plačila ga aplikacija opozori in z nekaj dotiki zaslona je račun plačan. Položnice v tiskani obliki se enostavno plača s funkcijo Slikaj in plačaj, kar uporabnike reši nadležnega vpisovanja sklicev ter čakanja v vrstah za plačilo položnic na blagajnah, poštah ali bankah. Izjemno priročna je tudi funkcija Nakaži denar, preko katere se v trenutku in brezplačno nakaže denar drugi osebi na njeno telefonsko številko, ne glede na to, pri katerem mobilnem operaterju ali banki je komitent. Zamudni načini prenosa denarja pri nakupih na Bolhi ali deljenju stroškov pri Prevoz.org so preteklost, saj je zdaj možno vse to opraviti kar na telefonu v nekaj preprostih korakih. Vsi prenosi potekajo preko mobilne denarnice, za kar je projekt Hal mBills kot prvi v Sloveniji uspel pridobiti Licenco Banke Slovenije za izdajanje elektronskega denarja. Mobilne denarnice so trend, ki nadomešča gotovinsko plačevanje in je dobro uveljavljen v tujini, k nam v Adriatik regijo pa je prvič  vstopil z lansiranjem Hal mBills na trg konec preteklega leta.

Hal mBills E-nagrada
Delovanje aplikacije temelji na tesnem povezovanju s podjetji. Uprava Republike Slovenije za javna plačila je projekt podprla že od samega začetka in številni Slovenci svoje račune RTV Slovenija že plačujejo enostavneje s telefonom, kmalu pa bodo lahko na isti način plačevali tudi račune vrtcev, šol in javnih zavodov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.