18. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

HTC-jeva desetka

3 min read

Daleč najbolj pričakovan “alternativec” je vendarle pokazal svoj obraz. Oziroma več njih. HTC je povil model One M10, mobilnik, s katerim želi ostati resen igralec v svetu premijskih mobilnikov. Mu bo uspelo? Bomo videli. Argumentov za relativno uspešen tržni nastop mu ne manjka.

Perfume - HTC 10 - Handset - Image - Global
HTC 10 (1)

HTC izpostavlja predvsem inženirsko odličnost, saj naj bi bil HTC One M10 natančneje izdelan kot njegovi kitajski in korejski konkurenti. Po pričakovanjih je ohišje kovinsko, seveda z zaobljenim robovi, ki mu dajejo še tanjši in vitkejši videz. Po navedbah inženirjev ta mobilnik brez težav prenese tudi ne najbolj nežno vsakodnevno rabo, udarce in praske. V fazi načrtovanja je bila naprava izpostavljena več kot 168 uram ekstremnih temperaturnih preizkusov, vse od zamrzovanja na -20 stopinj Celzija do temperature 60 stopinj Celzija. Dodatno je bilo izvedenih še več kot 10.000 preizkusov padcev, (u)krivljenja, prask …

HTC 10 želi izstopati s kamero, saj je ta komponenta za povprečnega uporabnika danes izjemno pomembna. Je obenem prvi telefon na svetu z optično stabilizacijo slike z veliko odprtostjo zaslonke (f/1,8) na kamerah na sprednji in zadnji strani naprave, premore pa tudi nova (in večja!) senzorja. T. i. Ultra Pixels senzor zajema okolico z 12 milijoni slikovnih pik, fotografski sklop pa je opremljen še s hitrejšim laserskim samodejnim ostrenjem na glavni kameri. Skupaj s širokokotnim objektivom in možnostjo uporabe zaslona kot bliskavice pri zajemanju posnetkov s kamero UltraSelfie na sprednji strani naprave telefon zagotavlja ostre fotografije visoke ločljivosti tudi ob slabši svetlobi tako pred kot za objektivom. S kamero, ki se zažene v le 0,6 sekundah je lahko pravi paparazzo, slednjemju pa bo prav prišla tudi funkcija hitrega zaporednega zajema posnetkov. Vse nastavitve fotoaprata in kamere so priročno nameščene na dosegu rok, opcija Pro Mode pa še vedno ponuja napredne možnosti za bolj izkušene fotografe, vključno s funkcionalnostjo zajema fotografij v zapis RAW.

Ampak ni zgolj zajemanje posnetkov tisto, kar uvrša ta pametni telefon v ospredje. Telefon HTC One M10 zajema video posnetke v ločljivosti 4K in prvi v svetu omogoča snemanje popolnega 24-bitnega zvoka visoke ločljivosti, ki v dvakratnem frekvenčnem razponu zajame 256-krat več podrobnosti kot običajni posnetki. S tem uporabniku omogoča izkušnjo, kot bi posneto vsebino doživel v živo. HTC 10, ki je narejen za avdiofile, se ponaša s certifikatom Hi-Res Audio.

Vem, zanima vas tudi ostala “železnina”. Takole gre: 5,15-palčni zaslon AMOLED ločljivosti QHD prepriča, Android 6.0 na njem vrti “besni zmajček”, osemjedrni SnapDragon 820, podprt z razkošno odmerjenimi 4 GB pomnilnika. Razveseljuje tudi tehnologija hitrega polnjenja, ki baterijo do polovice svoje zmogljivosti napolni v vsega pol ure. Od tekmcev naj bi se HTC 10 ločil še po bolj prečiščenem uporabniškem vmesniku z manj nadležnega (in redko uporab(lja)nega) programja.

HTC-jeva desetka v Slovenijo prihaja maja, sam pa srčno upam, da proizvajalec in trgovci ne bodo pretirano lakomni in mu bodo z relativno dostopno ceno dovolili, da se dokaže v neskromni konkurenci.

HTC 10 - Perfume - Logo with Trademark

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.