19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Pametna prosojna očala

2 min read

Izseki iz filmov znanstvenofantastičnega žanra se pospešeno selijo v prakso. Na letošnjem sejmu MWC v Barceloni se veliko stvari vrti okoli virtualne (VR) in izboljšane/obogatene resničnosti (AR) ter očal, ki tovrstne vsebine prikazujejo uporabniku.

Image converted using ifftoany

Korejska giganta iz sveta zabavne elektronike in nekatere druge nadebudne proizvajalce je vsaj resno opomnil tudi Epson z novo generacijo pametnih očal. Očala Moverio BT-300 so najlažja prosojna pametna očala ta hip, sliko v njih pa prikazuje nova tehnologija zaslonov Si-OLED. Uporabnikom postrežejo z vsebinami (tudi 3D) v visoki ločljivosti, pohvalijo pa se še z visokim kontrastnim razmerjem. Očala Moverio BT-300 v prodajo prihajajo oktobra letos. Tehnološki napredek je izjemen najlažja binokularna prosojna očala na trgu so kar 72 odstotkov lažja od prvega modela Moverio, predstavljenega leta 2011.

Epson_Moverio_MWC_1

Izbira Moverio očal se razlikuje od drugih pametnih očal na trgu tudi zaradi Epsonovoe osredotočenosti na široko paleto komercialnih in drugih načinov rabe. Podprtih bo veliko scenarijev, povezanih z internetom stvari in sodelovanja nosilca očal s pametnimi rešitvami v okolici – bodisi v prometu, javnih prostorih ali na delovnem mestu. Upravljanje trotov (dronov), obisk muzejev, vzdrževanje strojev ipd. bodo s pametnimi očali prinesli povsem novo uporabniško izkušnjo …

Epson_Moverio_MWC_2

Tehnologija Si-OLED EPSONU odpira nove možnosti uporabe očal. Sama OLED-tehnologija prinaša prednosti v obliki manjše porabe energije in nižje teže ter izboljšano odzivnosti zaslona. Silicij, ki je nadomestil steklo v osnovnem sloju zaslona pa je poskrbel za še bolj natančen prikaz točk, torej višjo ločljivost v navezi z višjo svetilnostjo in kontrastom.

Epson_Moverio_MWC_4

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.