29. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

honor 5X bo velikanom zatresel hlače

1 min read

Večkrat me ljudje sprašujejo, kateri mobilni telefon kupiti. Modelov je ogromno, okusov še toliko več. Ampak ko gre za pametne telefone, je težko biti “pameten”. Moj osebni favorit z začetka leta je vsekakor honor 5X, ki sicer prihaja iz Huaweijevih proizvodnih obratov. Edina večja težava je v tem, kako do njega. Naprodaj je le v tujini, v ZDA denimo za slabih 200 dolarjev.

huawei-honor-5x-new

In kaj je tako posebnega na honor 5X. Že slogana je zgovoren – “No nonsense” ali brez neumnosti ter “For the brave” – za hrabre. Kovinsko ohišje iz brušenega aluminija, odličen senzor prstnih odtisov in pod 5,5-palčnim zaslonom ločljivosti FullHD (1920×1080 pik) vgrajena železnina, ki spravlja tekmece v obup. Za omenjeno ceno je namreč vgrajen osemjedrni Qualcomm Snapdragon 615, 2 GB delovnega pomnilnika in 16 GB flash pomnilnika za hrambo podatkov, razširljivega s kartico microSD. honor 5X podpira nano in micro SIM kartice, 3000 mAh baterija pa zlahka zmore celodnevno avtonomijo (in še kaj več). Kameri sta s 13 in 5 megapikami celo nad povprečjem tega cenovnega razreda. Tudi programski opremi nimamo kaj zameriti, na pametnjakoviču teče Android 5.1.

honor 5X, katerega prodaja po svetu se je uradno začela na zadnji dan januarja, bo med prvimi razveselil tudi Slovence. Čez dva tedna bo že naprodaj v trgovinah Big Bang po državi, kjer bodo zanj želeli okoli 280 evrov.

honor-5x-02
Komaj čakam, da grem zopet v ZDA …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.