27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Njegovo visočanstvo Canon EOS-1D X Mark II

2 min read

Canon je danes predstavil težko pričakovani EOS-1D X Mark II, svoj novi paradni digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat, zasnovan za zagotavljanje najboljše kombinacije kakovosti slike, ločljivosti in hitrosti v vaši dlani. Izdelan, da nudi fotografom konkurenčno prednost od trenutka, ko začnejo s fotografiranjem, EOS-1D X Mark II postavlja nova merila v hitrosti. Omogoča namreč fotografiranje s hitrostjo 14 slik na sekundo s polnim sledenjem AF/AE in 16 slik na sekundo v načinu Live View, kar je popolno za zajem hitro premikajočih se subjektov, bodisi v divjini bodisi na športnih dogodkih svetovne ravni.
Canon EOS-1D X Mark II 1
Fotoaparat EOS-1D X Mark II, razvit na podlagi povratnih informacij svetovne skupnosti fotografov, ki uporabljajo EOS-1D X, odlikujejo novo tipalo CMOS polnega formata z ločljivostjo 20,2 milijona točk, novi Al Servo AF III+ ter zajem videa 4K do 60p. Zaradi te kombinacije moči in zmogljivosti je fotoaparat pomemben spremljevalec za praktično vsa profesionalna področja.

EOS-1D X Mark II, ki se ponaša s širokim in z vsestranskim razponom občutljivosti ISO – neverjetnih 100 do 51.200, razširljivih s 50 do 409.600 –, se izkaže v vseh svetlobnih pogojih, od najsvetlejših do skoraj popolnoma temnih. Canonova dediščina na področju snemanja filmov 4K doseže vrhunec v fotoaparatu EOS-1D X Mark II, ki nudi filmskim ustvarjalcem možnost snemanja v ločljivosti 4K (4096×2160) z različnimi hitrostmi do 60 slik na sekundo na kartico CFast 2.0. Omogoča tudi snemanje filmov Full HD (1920x1080p) z neverjetno hitrostjo 120 slik na sekundo, kar je popolno za snemanje prizorov počasnega gibanja.

Canon EOS-1D X Mark II 2
Za zagotavljanje, da je vsak posnetek zajet z neprimerljivo natančnostjo, je fotoaparat opremljen z izboljšanim 61-točkovnim sistemom samodejnega ostrenja, ki zajame razširjeno področje in izostri v slabih svetlobnih pogojih do -3 EV. Med fotografiranjem z izbranimi povečevalnimi nastavki in telefoto objektivi vam novi sistem samodejnega ostrenja prvič doslej nudi podporo f/8 AF z vsemi 61 točkami, kar vam daje svobodo pri izbiri točke ostrenja. Ob Canonovih priljubljenih profesionalnih tehnologijah samodejnega ostrenja – EOS iTR in nastavitve AF Case – vključuje EOS-1D X Mark II tudi novi AI Servo AF III+, ki izboljšuje občutljivost za sledenje v prizorih, kjer se lahko premiki subjektov zgodijo nenadno, na primer pri živalih, ki se hitro premikajo v divjini.
Canon EOS-1D X Mark II 3
Z delovanjem v kombinaciji s sistemom samodejnega ostrenja novo merilno tipalo 360k RGB+IR zagotavlja natančno osvetlitev in izboljšano zaznavanje subjekta. Zaznavanje utripanja, ki je bilo prvič predstavljeno v EOS-u 7D Mark II, prav tako zagotavlja konsistentne rezultate pod umetno svetlobo, kar je popolno za dvoranske športne dogodke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.