29. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Dva nova A-jčka

2 min read

Samsung je v Sloveniji začel s prodajo dveh prenovljenih modelov Galaxy A3 in A5. Mala pametnjakoviča sta tokrat ostala brez večjega brata A7, ki bi sicer ob trenutni cenovni politiki resnično ne imel nobenega smisla. Uporabniki so družino modelov Galaxy A lani odlično sprejeli, tudi po zaslugi subvencionirane ponudbe s strani mobilnih operaterjev, nadgrajena modela pa imata še kakšnega aduta več. Prepoznali ju bomo po šestici, ki je zapisana poleg oznake A3 oziroma A5.

Slika 2_Galaxy A3 in dodatki Slika 3_Samsung Galaxy A5

Galaxy A3, ki stane 329,90 evra v maloprodaji, nima prav veliko argumentov za nakup, saj 4,7-palčni zaslon pod seboj ne skriva prav veliko vrhunske tehnologije, ki bi prepričala. 110 evrov dražji Galaxy A5 pa z 1,27 cm daljšo diagonalo že nevarno posega v področje premijskih telefonov (žal predvsem s ceno).

Slika 4_Hostesa s telefonoma Samsung Galaxy A3 in A5

In kaj je dobrega na “mlečnih galaksijah”? Predvsem nadgrajena fotoaparat in kamera. Sprednja kamera zajema uporabnika in njegovo okolico v ločljivosti 5 megapik, hrbtna kamera pa ima vgrajen senzor ločljivosti 13 megapik. Obe omogočata bolj svetle, realistične in jasne fotografije in videoposnetke. Fotoaparat premore optični stabilizator slike ter lečo z goriščno razdaljo F1.9 na glavni in sprednji kameri za zajem kakovostnih fotografij. Funkcija Quick Launch aplikacijo za zajem fotografij zažene v manj kot sekundi. Seveda skladno z letnico nastanka ne manjka funkcij za izdelavo kar najboljših selfijev. Še najboljši del družine Galaxy A je tako bržkone od večjih bratov podedovana varnostna rešitev Samsung KNOX, ki pri modelu A5 sodeluje tudi z bralnikom prstnega odtisa.

Slika 1_Bernard Purkart, Gašper Ravnjak, Tomaž Semič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.