25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Tango v izvedbi Lenova in Googla

2 min read

Lenovo v sodelovanju z družbo Google razvija prvi pametni telefon v okviru Project Tango. Nova tehnologija mobilni napravi omogoča navigiranje v fizičnem svetu, podobno kot to počnemo ljudje. Novi pametni telefon, ki ga bo poganjal procesor Qualcomm Snapdragon, bo na voljo že letošnje poletje. Naprava bo sposobna zaslon spremeniti v magično okno in digitalno projicirati informacije nad sliko realnega okolja.

Lenovo Google Tango

Googlov projekt Project Tango je sicer tehnološka platforma, ki uporablja napreden računalniški vid, zaznavanje globine ter tehnologije spremljanja gibanja za izdelavo 3D-izkušnje, prikazane na zaslonu. Ta uporabnikom omogoča boljše raziskovanje fizičnih okolij s pomočjo pametne naprave, saj se ta odziva na vsak premik uporabnika. Razvijalci aplikacij imajo neštete možnosti – dom uporabnika lahko spremenijo v igralno okolje ali pa ustvarijo magično okno nadgrajene resničnosti. Naprave iz projekta Project Tango prepoznajo okolja, v katerih so že bile (npr. dnevna soba, pisarna, javni prostori). Za razliko od tehnologije GPS platforma Project Tango omogoča natančno navigiranje tudi znotraj prostorov, npr. po nakupovalnih središčih in celo iskanje posameznega izdelka v trgovini (kjer so na voljo ustrezne informacije). Z uporabo senzorjev naprava zajame 3D-podobo okolja, v katerem trenutno je in ga izmeri. Tako lahko natančno kupimo pohištvo za v sobo ipd.

Partnerji v novi ekosistem vabijo čim več razvijalcev, saj jim platforma Project Tango omogoča izdelavo povsem novih aplikacij. Svoje predloge lahko oddajo tukaj in si zagotovijo dodatno financiranje ter možnost vključitve aplikacij med prednaložene aplikacije na prihajajočem Lenovo pametnemu telefonu. Oddaja predlogov za aplikacije se zaključi 15. februarja 2016.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.