1. maja 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

HTC z Vive Pre še korak dlje

2 min read

HTC je nadgradil svoj sistem za navidezno resničnost Vive. Različica Pre predstavlja nov korak v smeri množične dostopnosti navidezne resničnosti. S sistemom Vive Pre HTC izpolnjuje obljubo o ustvarjanju celostne izkušnje, ki spreminja način, kako ljudje komunicirajo ter se zabavajo, učijo in izpopolnjujejo. Vsaka komponenta je bila preoblikovana od temeljev navzgor, da bi prispevala k boljšim udobju, ergonomiji in delovanju. S ključnimi izboljšavami tako z vizualnega vidika kot v vsestranskosti sistem Vive Pre ustvarja svet brez omejitev.

HTC Vive_1

Osvežen dizajn naglavnega kompleta Vive je bil izboljšan, da bi uporabniku ponudil večje udobje in s tem izboljšal občutek celostnega zaobjetja v virtualnih svetovih, ki jih ustvarja. Naglavni komplet je sedaj bolj kompakten in ima posodobljen dizajn trakov za boljšo stabilnost in ravnotežje. Izboljšan vizualni sistem s svetlejšim zaslonom in slikovnimi izboljšavami vodi v povečano jasnino in še bolj poglobljen občutek navzočnosti. Na notranji strani vložki iz zamenljive pene in nastavki za nos omogočajo, da se sistem Vive Pre varno in udobno prilega uporabniku. Sistem Vive Pre se lahko preprosto prilagodi, da ustreza različnim oblikam obraza, in je pri tem kompatibilen s številnimi korekcijskimi očali.

HTC Vive_2

Sistem Vive Pre elemente iz realnega sveta prinaša v sfero navidezne resničnosti. Novo razvita kamera na sprednji strani omogoča uporabniku, da lahko z vključevanjem fizičnih elementov v virtualni prostor znotraj in zunaj virtualnega sveta naredi več. To, da lahko sede, najde svojo pijačo in nadaljuje pogovor, ne da bi pri tem snel svoj naglavni komplet, je le začetek vsega, kar je mogoče.

Celotno izkušnjo virtualne resničnosti zaokrožujejo krmilniki sistema Vive, ki so bili prenovljeni in okrepljeni s posodobljeno ergonomičnostjo in mehkejšimi robovi, večjim ravnotežje ter novimi hrapavimi gumbi in podlogami za oprijem za udobnejše držanje v rokah. Novi dvostopenjski sprožilec omogoča še bolj gladko interakcijo z objekti, povratne informacije, ki jih uporabniki začutijo na prstih, pa uporabniku sporočajo o njegovi interakciji z virtualnim svetom. Krmilnike za večjo moč odlikujejo integrirane litij-polimerne akumulatorske baterije z micro-USB polnjenjem, ki ob enkratnem polnjenju zagotavljajo štiri ure delovanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.