30. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Huawei napada z Mate 8 in Lady Watch

2 min read

Inovativnosti kitajskemu podjetju Huawei resnično ne moremo očitati. Da tretji največji proizvajalec mobilnikov na svetu misli še kako resno, dokazuje na sejmu CES 2016 novi pametnjakovič Mate 8, ki blesti tako na strojnem kot programskem nivoju.

Huawei_CES_3Huawei_CES_4

Lastno razviti (in z nekaj sposojenimi elementi) osemjedrni procesor Kirin 950 je bržkone najboljši ta hip – je izredno zmogljiv in varčen. Prepričati želi predvsem poslovneže in najzahtevnejše uporabnike, med aduti pa ima poleg procesorja tudi res dober 6-palčni zaslon, napreden bralnik prstnih odtisov in vrsto naprednih programskih funkcij. Mimogrede se spremeni v vrhunski fotoaparat ali kamero, diktafon in še marsikaj drugega. 4000 mAh baterija ob zgledni varčnosti nudi več kot dvodnevno avtonomijo rabe!

Huawei_CES_7 Huawei_CES_6 Huawei_CES_8 Huawei_CES_5

Ofenzivo nadaljuje tudi na področju nošenčkov. Predstavnice nežnejšega spola bosta skušali prepričati resnično lepo oblikovani pametni uri. Lani izdanim in odlično sprejetim različicam pametne ure Classic, Active in Elite se pridružujeta Jewel in Elegant. Ponujata dve modni možnosti, ki ciljata na ženske. Imata 68 kristalov Swarovski Zirconia, posipanih okoli z rozastim zlatom pozlačenega okvirja. Vsak meri 1,5 mm in se svetlika ter sije kot nobena druga pametna ura, ki je trenutno na tržišču.

Huawei_CES_12 Huawei_CES_11

Pametni uri poganja Android Wear, združljivi pa sta tako s sistemom Android kot iOS ter prikazovujeta obvestila o klicih, sporočilih in elektronski pošti. Ura se preko vmesnika Bluetooth zna povezati z brezžičnimi slušalkami, tako da omogoča poslušanje glasbe med telovadenjem – tudi brez telefona. Ker je z glasovnimi ukazi moč upravljati z glasbo in navigacijo, je popolna naprava za tek. Merilec srčnega utripa je natančen, senzor gibanja pa sledi dejavnostim, kot so hoja, tek in planinarjenje.

Huawei_CES_13

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.