25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

AMD PRO novosti

2 min read

Šesta generacija AMDjevih procesorjev APU za prenosne računalnike je nared. Opremljena z jedri Excavator in grafiko Radeon prinaša odlično kombinacijo matematičnih in grafičnih zmogljivosti. V splošnem so zmogljivosti do polovico boljše kot pri prejšnji generaciji mobilnih grafičnih procesorjev, pohvalna je tudi varčnost rešitev, saj bodo z novimi grafičnimi procesorji opremljeni prenosniki lahko postregli s še enkrat daljšo avtonomijo delovanja na baterije. AMD je v sam procesor vgradil tudi različne varnostne tehnologije (ARM TrustZone in Windows 10 Enterprise Data Protection and Device Guard), kar je vsekakor pohvalno.

AMD PRO

Najzmogljivejši predstavnik nove družine je model AMD PRO A12-8800B, ki premore 4 matematična jedra in osem grafičnih. Delovna frekvenca matematičnega dela se lahko dvigne vse do 3,4 GHz, medtem ko grafično srce Radeon R7 utripa z 800 MHz. Procesor sodeluje s pomnilnikom DDR3 (do 2133 MHz), izdelovalci prenosnikov pa lahko njegove zmogljivosti omejijo z nastavitvijo porabe energije (med 12 in 35 W). Nekoliko manj zmogljiva sta modela AMD PRO A10-8700B in AMD PRO A8-8600B, oba štirijedrnika z grafiko Radeon R6, na dnu ponudbe pa je ultravarčni AMD PRO A6-8500B, ki ob dveh jedrih premore še grafiko Radeon R5.

AMD PRO seznam procesorjev

Pohvaliti velja tudi skrb za mobilni del, povezan z mobilnimi omrežji. AMD v sodelovanju z družbo Qualcomm proizvajalcem prenosnikov nudi navezo procesorjev AMD PRO in modema Qualcomm Snapdragon X5 LTE za super hitre prenose podatkov ob zgledni varčnosti (gre za enak LTE-modem kot ga premorejo premijski pametni mobilniki).

AMD PRO varnost

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.