20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

4K zaslon tudi za telefon

2 min read

Bilo je le vprašanje časa, kdo se bo prvi odločil za to navidez res nepotrebno potezo. V to jabolko so ugriznili v Sonyju. Xperia Z5 Premium je prvi pametni telefon na svetu z zaslonom ločljivosti 4K. TRILUMINOS zaslon velikosti 5,5 palca je res prepričljiv, a obilje pik na matriki IPS v praksi prinese predvsem večjo porabo energije, ki skazi sicer prednost vrhunske slike. No, na slabih 14 cm diagonale osmih milijonov točk res ne potrebujemo. Marketing oddelek pač.

Z5-premium

Pohvalimo lahko dejstvo, da zna Xperia Z5 Premium ne le predvajati, temveč tudi ustvarjati v ultra visoki ločljivosti. Kreativnost s snemanjem v 4K pa lahko nato prenesemo na večje zaslone v gospodinjstvu, žično ali brezžično preko povezave DLNA ali z MHL 3.0. Veliko Xperio poganja Qualcommov osemjedrni procesor Snapdragon 810, med delovanjem pa se podobno kot podobno opremljeni tekmeci zelo segreva. Visoka zmogljivost baterije – kar 3430 mAh – vsaj omili energijsko lakoto strojne opreme. Brez večjih naporov bo telefon zdržal cel dan, pri manj zahtevnih uporabnikih tudi dva. Odvisno pač od tega, koliko časa se bomo razvajali z vrhunskim zaslonom.

Sony-Xperia-Z5-Premium

Področje, kjer nove Xperie Z5 (na voljo sta tudi modela Z5 in Z5 Compact) blestijo, je vsekakor fotografija. Sonyjev povsem nov senzorjem 1/2,3 Exmor RS for mobile s 23 milijoni slikovnih pik in G objektivom F2.0 nikakor ne razočarata, nasproto, slike so ostre in čiste. Tudi ob uporabi 5-kratne optične povečave izgube kakovosti skorajda ni zaznati. Kamera premore najhitrejšo samodejno izostritev v pametnem telefonu, močno mešanico hitrosti in natančnosti za enostavno beleženje spominov v trenutku. Prinaša neverjetno hitrost, samo 0,037 sekunde – hitreje kot mežik človeškega očesa (povprečje 0,1 – 0,4 s).

Z5_Premium

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.