26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Podjetje ASUS je na sejmu CES 2014 zopet predstavilo ogromno novih izdelkov, a mojo pozornost je pritegnil hibrid, ki je res prava dvoživka. Ne le, da gre za prenosnik, ki je lahko tudi tablica, sočasno ima nameščena tudi dva operacijska sistema – Android in Windows 8.1.

ASUS TD300 kameleon

Tajvancem moram priznati, da so hibrid naredili skoraj povsem po mojem okusu. Ima odličen 13,3-palčni zaslon Full HD, torej 1920 x 1080 pik, je tanek in lahek. Ima vgrajen iSSD zmogljivosti 128 GB (v zaslon!!!) in štiri megazloge pomnilnika. Povsem dovolj za slehernega mobilnega bojevnika. In zdaj najlepši stvari. Nori inženirji so v tablico natlačili kar mobilni Intelov Core i7, kar pomeni da je moči vedno v izobilju. In še dodatna norost – naprava lahko poganja operacijska sistem Android (sprva 4.3, različica 4.4 je v pripravi) in Windows 8.1 – preklop med njima pa se zgodi v štirih sekundah – no, če nič ne delamo z napravo je to dejansko dosegljivo.

 

V tipkovnico, ki v tem primeru služi kot »podstavek« so iznajdljivi inženirji vgradili še terabajtni disk in celo vrsto priključkov – ne manjkata niti USB in HDMI 1.4. Res, kot da bi brali moje misli … Odstranljiva tablica je seveda zahtevala že preverjeni ASUSov pritrdilni mehanizem, ki je po mojem mnenju eden bojših v industriji (beri: izgleda in deluje zanesljivo), je pa res, da je na ta račun teža izdelka malce večja. A 1,9 kilograma ni pretirano, je pa dobre pol kile več kot pri najboljših ultrabookih. Za ljudi, ki tablice ne uporabljajo, je to preveč, za vse ostale več kot sprejemljivo.

ASUS TD300 kameleon 2

Zadeva bo naprodaj enkrat spomladi, cene za Evropo, kaj šele Slovenijo pa Američani seveda niso znali podatki. A glede na vgrajene dobrote bo krepko čez »jurja«.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.