29. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

AVM Fritz!BOX 7490

1 min read

Nemško podjetje AVM je predstavilo novega zastavonošo na področju usmerjevalnikov ASDL/VDSL. V že tradicionalno rdeče-sivo barvno kombinacijo odeti Fritz!BOX 7490 se lahko pohvali s kar štirimi gigabitnimi mrežnimi priključki (odlično za lokalno omrežje), še bolj pa je navdahnjen na brezžičnem področju. Po standardu 802.11n namreč lahko podatke prenaša s hitrostmi do 450 Mbit/s, po najnovejšem 802.11ac pa kar do 1300 Mbit/s. Varno WiFi povezavo pa preprosto vzpostavimo z držanjem gumba WPS, ki sodobne naprave ustrezno spari.

AVM FRITZ!Box 7490

Žal telekomunikacijski ponudniki v Sloveniji še ne podpirajo tehnologije vektoringa, sicer bi njegova zmožnost povezovanja preko analognih ali ISDN linij prišla še bolj do izraza. A ker ga prej ali slej bodo, gre za naložbo v prihodnost. Priklopu tiskalnikov, pomnilniških medijev in druge periferije sta pohvalno namenjena kar dva vmesnika USB 3.0.

Fritz!BOXi že tradicionalno blestijo na področjih multimedije, tiskalniških strežnikov in upravljanja z glasovnimi klici (lahko nastavimo kar pet različnih telefonskih tajnic!). Na novi usmerjevalnik lahko povežemo tudi do 6 brezvrvičnih telefonov.

fritzbox_7490

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.