16. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Telekomovih 300 baznih postaj LTE

1 min read

Telekom Slovenije je v svoje mobilno omrežje Mobitel LTE/4G vključil že 300. bazno postajo LTE/4G v radiofrekvenčnem pasu 1800 MHz. Sedaj zagotavlja že več kot 61-odstotno pokritost prebivalstva, omrežje LTE/4G pa je na voljo že v 122 večjih slovenskih krajih. S 1. septembrom so v Telekomu Slovenije uporabo omrežja LTE/4G omogočili tudi uporabnikom predplačniških storitev Mobi, kot prvi slovenski operater pa uspešno opravili testiranja v omrežju LTE-Advanced.

LTE bazna postaja

Mobilno omrežje LTE/4G, v katerem Telekom Slovenije beleži že preko 100.000 uporabnikov, naročnikom omogoča uporabo naprednega mobilnega interneta s prenosnimi hitrostmi podatkov do 150 Mb/s proti uporabniku in do 50 Mb/s od uporabnika. V Telekomu Slovenije načrtujejo, da bodo do konca letošnjega leta z mobilnim omrežjem LTE/4G pokrili okoli 75 odstotkov prebivalstva, v letu 2015 preko 80 odstotkov, v letu 2017 pa okoli 95 odstotkov prebivalstva.

Telekom Slovenije je kot prvi slovenski operater v teh dneh uspešno opravil tudi testiranja v omrežju LTE-Advanced, ki predstavlja naslednjo stopnjo razvoja četrte generacije mobilne tehnologije (4G) in ki bo uporabnikom zagotovila še višje in še stabilnejše hitrosti prenosa podatkov. Rezultati opravljenih testiranj so odlični, saj prenosne hitrosti dosegajo preko 200 Mb/s proti uporabniku. Skladno s trendi in z razvojem se uvajanje tehnologije LTE-Advanced v Evropi predvideva z

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.