29. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Varčni Intel Core M

2 min read

Intel nadaljuje z inovacijami na področju varčnih procesorjev, Intel Core M pa je prava rešitev za številne mobilne naprave. Zdi se, da se bo najpogosteje znašel v novih hibridnih prenosnikih, tako vsaj napovedujejo številni proizvajalci. Procesor namreč zagotavlja najboljšo kombinacijo mobilnosti in zmogljivosti, razvit pa je bil za najvišjo zmogljivost v najtanjših in izjemno prenosnih mobilnih napravah brez ventilatorjev. Procesor Intel Core M izjemno tankim napravam zagotavlja zmogljivost procesorjev Intel Core in obenem v primerjavi s štiri leta starimi sistemi zagotavlja dvakrat daljše trajanje baterije. Procesor Intel Core M lahko z enim polnjenjem baterije zagotovi več kot 8 ur predvajanja videa, kar je do 20 odstotkov (1,7 ure) več kot prejšnja generacija procesorja Core in dvakrat več kot pri povprečnem štiri leta starem osebnem računalniku.

intel-core-m

Procesor Intel Core M zagotavlja do 50 odstotkov več zmogljivosti in 40 odstotkov višjo grafično zmogljivost v primerjavi s primerljivim procesorjem Core četrte generacije. Uporabniki starejših osebnih računalnikov bodo opazili bistveno izboljšano delovanje. Na primer, Intel Core M zagotavlja do dvakrat višjo zmogljivost in do sedemkrat višjo grafično zmogljivost v primerjavi s štiri leta starim osebnim računalnikom.

Procesorji Intel Core M so na voljo v naslednjih različicah: procesorji Intel Core M-5Y10/5Y10a s frekvenco do 2,0 GHz in procesorji Intel Core M-5Y70 s frekvenco do 2,6 GHz . Procesorji Intel Core M-5Y70 so najzmogljivejši procesorji družine Intel Core M in so na voljo tudi s tehnologijo Intel vPro za hibridne poslovne prenosnike, opremljene z vgrajenimi možnostmi za zaščito podatkov, uporabniških identitet in omrežnega dostopa.

Dodatne možnosti platforme Core M vključujejo podporo za zvok visoke kakovosti, brezžično predvajanje Intel Wireless Display 5.0 ter Intelove izdelke 802.11ac druge generacije. Platforma se bo razvijala še naprej in podjetje bo vključilo tehnologijo WiGig za brezžični priklop.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.