29. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Še pametnejša objektiva

1 min read

Pri Sonyu so prenovili modele pametnih objektivov. Kompaktni DSC-QX30 ohranja jasnost slike s 30x optičnim zoomom, podprtim z vgrajenim optičnim stabilizatorjem slike SteadyShot. Z objektivom razpona 24 – 720mm brez težav omogoča, da posnamemo osupljive portretne fotografije oseb, ki se nahajajo do 40 metrov stran.

IFA 2014_Sony QX30 (4)

Neverjetna moč povečave se popolnoma ujema s funkcijo samodejnega ostrenja na zaklop (»Lock-on AF) in hitrega zajemanja posnetkov do 10fps, kar omogoča snemanje hitro premikajočega se dogajanja ter kristalno jasne posnetke. Obenem pa navdušuje tudi s snemanjem izjemnih video posnetkov v polni visoki ločljivosti (Full HD) s 60 sličicami na sekundo.

Nova pametnega objektiva sta združljiva z nosljivima daljinskima upravljalnikoma za pogled v živo RM-LVR in RM-LVR2V pregledovanje posnetkov do pet simultano povezanih video kamer – odlično za posnetke, narejene iz več različnih kotov.

IFA 2014_Sony ILCEQX1

ILCE-QX1 omogoča profesionalnim fotografom uporabo visoko zmogljivih objektivov serije E. Preprosto izberite svojega najljubšega – zoom, širokokotni, tele ali makro – in sprostite svojo kreativnost z nadzorom nad osvetlitvijo, izostritvijo in načini snemanja. Exmor CMOS-senzor APS-C z 20.1 milijona slikovnih točk ujame izjemno število brezhibnih podrobnosti, kar bi sicer pričakovali od veliko večjega fotoaparata. Združen je z naprednim Sonyjevim procesorjem BIONZ X, ki znatno zmanjšuje šume iz okolja. Osupljivo razliko lahko opazimo tudi v primerih, ko senzorji manjše velikosti običajno zatajijo – pri zajemanju posnetkov v slabših svetlobnih pogojih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.