28. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

NT konferenca 2014

1 min read

Na Bledu se danes in jutri odvija Microsoftova NT konferenca 2014, kjer slovenska podružnica programskega giganta svojim strankam in partnerjem predstavlja številne letošnje novosti. Nekatere smo si že ogledali prejšni teden na konferenci Build v ZDA, na NT konferenci pa je poudarek rabi sodobnih programskih rešitev v domači praksi.

NTK MP_d8n5013

Tako bodo ta dva dni na svoj račun prišli tako razvijalci novih aplikacijskih rešitev kot njihovi uporabniki. Občutna prenova operacijskih sistemov – namiznega Windows 8.1 update 1 ter mobilnega Windows Phone 8.1, ki postaja za manjše naprave celo brezplačen, je prvi korak k obdržanji strank. Novačenje novih pa se začenja tudi pri Applu, sicer pa naj bi Office za iPad poskrbel predvsem za svež vir prihodkov.

A vse našteto je le drobiž v primerjavi z naložbami, ki jih Microsoft vlaga na področje infrastrukture in računalništva v oblaku, od koder bodo v prihodnje servirali večino ali pa kar vse storitve. Azure kot oblačna platforma ima torej pred seboj svetlo prihodnost, še posebej ker bodo v tej bitki na dolgi rok bržkone ostali le trije velikani (poleg Microsofta še Google in Amazon).

NTK_d8n5141

Zamenjava v vrhu podjetja se ni zgodila le v ZDA, temveč tudi v Sloveniji, oboje pa obeta precej bolj dinamični Microsoft kot smo ga bili vajeni v zadnjih letih. Da mu le začetni zagon ne bi prehitro pošel.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.