Prepogljivi Huawei Mate Xs

Mate Xs je novi velikan s prepogljivim zaslonom. Ta je velikosti kar 8 palcev oziroma dobrih 20 cm, a še bolj kot zaslon, navduši tisto, kar mu omogoča upogljivost. Izboljšan tečaj Falcon Wing je sedaj izdelan iz kovinske zlitine na osnovi cirkonija, zato je veliko bolj trpežen in omogoča polni 180-stopinjski pregib. Zložljiv prilagodljiv zaslon ima dvoslojno polimerno strukturo, izdelano z inovativno tehnologijo optičnega lepljenja. Tako nastane edinstvena snov, ki omogoča prikaz kakovostne slike, nasičenih barv, zaslon pa je tudi svetel in ohranja visoko stopnjo vzdržljivosti.

Huawei Mate Xs je zložljiv pametni telefon z dvema zaslonoma, glavnim 16,8-centimetrskim (6,6-palčni) in drugim 16,2-centimetrskim (6,38-palčni), ki skupaj tvorita velik 8-palčni zaslon, ko je naprava razprta in deluje v tabličnem načinu. S tem ponuja izkušnjo za različne primere rabe, ki jih ni mogoče primerjati z drugimi pametnimi telefoni. Prilagojena programska oprema prinaša novo raven večopravilnosti, saj podpira več aktivnih oken/aplikacij na zaslonu. V telefon je vgrajen procesor Kirin 990 5G, ki ima integriran modem za mobilna omrežja pete generacije, kar mu poleg visokih zmogljivosti omogoča tudi zanesljivejšo povezljivost, ob boljši učinkovitosti in manjši porabi energije.

Zložljivi pametni telefon Huawei Mate Xs nadaljuje tradicijo, da Huaweieve naprave vedno omogočijo najboljše fotografske zmogljivosti v svojih razredih. Štiri zadnje kamere Leica SuperSensing so razporejene v navpičnem nizu vzdolž bočne stranice. V njem najdemo glavno kamero s tipalom ločljivosti 40 milijonov pik in zaslonko f/1.6, 16 milijonsko z ultra širokim kotom (f/2.2), optično stabiliziran teleobjektiv z 8 milijoni točk (f/2,4) in kamero za zaznavo globine prizora. Sklop kamer podpira optično in z umetno inteligenco podprto stabilizacijo, ki omogočata stabilne video posnetke in do 30-kratno hibridno povečavo. Izredno je tudi fotografiranje v slabih svetlobnih razmerah, saj gre občutljivost ISO do 204800. Huawei Mate Xs nove zmogljivosti prinaša tudi ljubiteljem snemanja selfijev, saj so jim na voljo vse štiri omenjene kamere. Pri uporabi le teh uporabi drugi zaslon, ko je naprava zložena, to pa omogoča popolnoma novo raven kakovosti tovrstne fotografije.

Seveda tako zmogljiva novotarija ne bo poceni – za Mate Xs bo treba odšteti poltretjega tisočaka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.