24. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

ZDA in Kitajska vodijo med popotniki

1 min read

Human Railway Station Tourism Travellers Travel

Popotniki iz Ljudske Republike Kitajske po svetu potujejo v doslej še ne videnem številu, kar odražajo tudi številke v najnovejši izdaji Globalnega indeksa najbolj obiskanih mest podjetja Mastercard. Poročilo z naslovom Global Destination Cities Index: Origins, ki se osredotoča na državo izvora mednarodnih popotnikov, razkriva, da je LR Kitajska iz 7. mesta leta 2009 napredovala na 2. mesto in po številu mednarodnih popotnikov zaostaja le za Združenimi državami Amerike.

Globalni indeks najbolj obiskanih mest glede na državo izvora popotnike rangira glede na njihovo domovino in najbolj priljubljene destinacije. Podatki Svetovnega sveta za potovanje in turizem kažejo, da je bila ta panoga v letu 2018 vredna 8,8 bilijona dolarjev in zaposlovala 319 milijonov turističnih delavcev. Lokalnim oblastem podatki indeksa Mastercard ponujajo informacije za sprejemanje odločitev, s katerimi bodo kar najbolje pritegnili in izpolnili potrebe popotnikov iz vsega sveta.

Human Railway Station Tourism Travellers Travel

Po številu obiskovalcev glede na državo izvora, so letos na prvem mestu ZDA, ki jim sledijo LR Kitajska, Nemčija, Združeno kraljestvo in Francija. Prav tako je skokovito naraslo število turistov po celotni azijsko-pacifiški regiji – Republika Koreja in Tajvan, ki se deset let nazaj nista nahajali v prvi deseterici, sta se zavihteli na 6. oz. 10. mesto. Prvo deseterico držav glede na izvor popotnikov tako sestavljajo:

  1. Združene države Amerike
  2. Ljudska Republika Kitajska
  3. Nemčija
  4. Združeno kraljestvo
  5. Francija
  6. Republika Koreja
  7. Japonska
  8. Kanada
  9. Ruska Federacija
  10. Tajvan

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.