20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Električni bojevnik

2 min read

Tile Japonci so od sile. Vem, da radi delajo, včasih so pravi mazohisti. No, po tem smo si občasno podobni. A da naredijo prenosnik, ki z enim polnjenjem zmore delovati več kot 24 ur … hmmm … zna priti prav. V to sem se prepričal na lastne oči in prste. Zverina, ki sicer ni ultrabook, a je glede na vse skupaj še vedno sprejemljivih mer, sliši na ime Fujitsu LIFEBOOK S904.

Fujitsu S904 1

Zadnjič sem v sporočilu za javnost prebral tale stavek: “Za neprekinjeno izkušnjo pa s 24-urno avtonomijo poskrbi model S904, ki ob vgrajeni bateriji ter baterijski razširitvi (po zaslugi modularnega priključka) v industrijskem preizkusu Bapco zmore celo 32 ur delovati brez priklopa na električno omrežje.”

No in se potrudil, da sem LIFEBOOKa S904 dobil tudi na preizkus, saj se bo na dolgi poti v ZDA (več ur po letališčih in letalih) lahko dokazal. In se je. Res, kapo dol inženirjem, ki so uspeli v niti ne poldrugi kilogram težak prenosnik vgraditi dve bateriji in varčno zasnovo. Prenosnika nisem “šparal”, res ne, na njem je delovalo vse, kar tudi sicer poganja moj domači računalnik – okoli 10 oken različnih brskalnikov, PDF dokumenti, PPT predstavitve, dva do pet odprtih člankov (v delu), pa še v brezžično omrežje je bil povezan ob vsaki priložnosti, vlekel torente ali pa vrtel kak posnetek z YouTube ali pa kar visokoločljivi video posnetek (oziroma par njih zapored na čezoceanskem letu). In zlepa ni počepnil.

Fujitsu S904 2

Medtem ko celodnevnega delovanja nisem dosegel, niti ga glede na vse skupaj niti nisem pričakoval, me je prenosnik S904 še vedno očaral s svojo energijsko varčnostjo – 14 do 15 ur je bil povsem realen scenarij. Ob vklopu gumba ECO, ki izklopi praktično vse razen zaslona (a zniža svetilnost na vsega 30%), tipkovnice in drsne ploščice, pa sem prepričan, da je ob lahkem delu (brskanje po spletu, preprosto tipkanje) 24-urna avtonomija dejansko dosegljiva.

Aja, drugi velik plus – 13,3-palčni zaslon, kakopak občutljiv na dotik, prikazuje sliko v ločljivosti 2560×1440 slikovnih pik, kar je toliko kot moj 27-aplčni namizni monitor. Preprosto čudovito. Pa imam spet želje po menjavi prenosnika …

Fujitsu S904 3

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.