26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

HTC One, drugič

1 min read

Nova različica telefona HTC One nosi tovarniško oznako M8 (prejšnja pa M7) in poleg manjših osvežitev strojne opreme stavi predvsem na kamero in programsko opremo HTC Sense 6.

Ohišje pohvalno ostaja izdelano iz enega kosa aluminija, pod 5-palčnim zaslonom polne visoke ločljivosti (1080p) pa se skriva osveženo drobovje. Štirijedrni Qualcomm Snapdragon 801 odslej tiktaka z 2,3 GHz, z vso matematično močjo pa upravlja operacijski sistem Android 4.4 KitKat. Povsem preoblikovan HTC Sense 6 pa zaznamuje čistejši videz, ki ga poživijo drzne barvne teme po meri uporabnika. Seveda poleg sodi tudi floskula o bolj intuitivni in osebni uporabniški izkušnji.

HTC One M8

A največji napredek velja še naprej pričakovati na področju kamere. Pri HTCju so zapisali, da novi HTC One (M8) prinaša povsem novo dimenzijo obdelave fotografij na telefonih. Kombinacijo kamer so poimenovali Duo Camera, senzor pa premore t. i. tehnologijo HTC UltraPixel. Zaznavajne globine omogoča cel kup zanimivih slikovnih učinkov ali pa izdelavo profesionalnega portreta.

Dvojna bliskavica in zajemanje video posnetkov s polno ločljivostjo (1080p) sta seveda samoumevna. Tisti bolj narcisoidni uporabniki pa lahko s širokokotno sprednjo kamero (5MPik ločljivosti) z lahkoto posnamejo tudi izjemne “selfije”.

HTC_M8

V Sloveniji bo novi HTC One naprodaj pri treh največjih mobilnih operaterjih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.