18. oktobra 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Kako UI izboljšuje vašo TV-izkušnjo

Umetna inteligenca (UI) v televizorjih za leto 2024 prinaša pravo revolucijo. Dovolj je preklapljanja med nastavitvami, dolgočasnih vmesnikov in povprečne kakovosti slike. Samsung najnovejši modeli Neo QLED 8K in OLED so tehnološko napredni televizorji, ki s pomočjo UI ne le izboljšajo sliko in zvok, temveč aktivno sodelujejo z uporabnikom ter prilagajajo vsebino njegovim potrebam. To pomeni, da imate zdaj pred seboj televizijo, ki razume vaše želje in ustvarja izkušnjo, ki presega zgolj gledanje – gre za popolno poglobitev v svet digitalne zabave.

Neo QLED 8K: preskok v prihodnost

Pri Neo QLED 8K televizorjih je vse povezano z zagotavljanjem najvišje ločljivosti in popolne ostrine slike. Uporaba UI pri tem modelu ne pomeni le izboljšanja obstoječe vsebine, temveč tudi popolno transformacijo izkušnje gledanja. Z zmogljivim procesorjem NQ8 AI Gen3 UI analizira vsak posamezen prizor, prepozna ključne elemente in jih nato izostri ter poveča ločljivost na kar 8K, tudi če vsebina ni bila posneta v tej ločljivosti.

Tu se pojavi funkcija 8K profesionalna nadgradnja slike z umetno inteligenco (8K AI Upscaling Pro), ki poskrbi, da so priljubljeni filmi, serije in celo stari videi videti kot novodobni kino posnetki. UI z neverjetno natančnostjo izboljša vsebino, odpravi šume in zmanjša zameglitve, tako da lahko gledalci uživajo v čudovitih podrobnostih, ki jih običajno sploh ne bi opazili.

Poleg tega je funkcija Profesionalna izboljšava gibanja z umetno inteligenco (AI Motion Enhancer Pro) ključna za vse ljubitelje športa in akcijskih prizorov. Zahvaljujoč tej funkciji se hitri premiki na zaslonu gladko prikazujejo brez zamegljenosti ali zatikanja. Kombinacija tega in funkcije Resnično profesionalno zboljšanje globine (Real Depth Enhancer Pro) prinaša osupljivo globino slike, ki dejansko ustvari občutek, da stopate v dogajanje na zaslonu. Ne gre več za statičen prikaz, temveč za izkušnjo, kjer TV povleče gledalca globoko v dogajanje.

Pri Expert Reviews, so pohvalili procesorsko moč televizorja QN900D in zapisali: »Novi procesor NQ8 AI Gen 3 vključuje 512 nevronskih omrežij, kar povečuje doslej nevideno raven zmogljivosti slike.« Izpostavili so tudi njegove zmožnosti povečanja ločljivosti 8K z umetno inteligenco: »Ta z umetno inteligenco okrepljena moč izriše neverjetno raven podrobnosti ne glede na izvirno ločljivost in brezhibno poveča ločljivost vseh posnetkov pod 8K, da zagotovi natančno izrisane slike brez kakršnih koli pasov ali artefaktov stiskanja.«

OLED: popolnost barv in kontrasta

Medtem ko Neo QLED 8K ponuja vrhunsko ločljivost, Samsung OLED televizorji 2024 prinašajo neverjetno bogate barve in popolno črnino. Televizorji OLED 2024 so zasnovani tako, da s pomočjo UI zaznajo osvetlitev v prostoru in se temu prilagodijo. To pomeni, da bodo barve živahne in podrobne, ne glede na to, ali gledate v popolni temi ali v svetlem prostoru.

Ključna značilnost OLED televizorjev je, da popolnoma odpravijo bleščanje, kar omogoča gledalcem neprekinjeno izkušnjo, brez motenj, ki bi jih povzročali odsevi na zaslonu. Funkcija Resnično profesionalno zboljšanje globine (Real Depth Enhancer Pro) še dodatno izboljša to izkušnjo, saj gledalcem omogoča, da zaznajo tridimenzionalno globino in jasnost tudi pri najtemnejših prizorih.

UI pa ne izboljša samo slike, ampak tudi zvok. S pomočjo tehnologije Profesionalni prilagodljivi zvok (Adaptive Sound Pro) televizorji prilagajajo zvok glede na vsebino, ki jo gledate. Če gledate film z močnimi akcijskimi prizori, se zvok samodejno optimizira tako, da poudari nizke tone in omogoči bolj realistično izkušnjo.

Letošnji OLED je prejel priznanje več recenzentov, vključno z Newsweekom, ki je televizorju Samsung OLED S95D podelil priznanje Izbor urednika. S95D je pohvalil tudi Techaeris, ki je zapisal: »Na splošno je Samsung S95D najuspešnejši televizor OLED, ki sem ga uporabljal letos,« pri Trusted Reviews pa so zapisali: »QE65S95D je zame doslej najbolj všečen Samsung televizor OLED, ki je okoli svoje izjemne tankosti ustvaril čudovit futurističen občutek.«

Personalizirana izkušnja z UI

Ena izmed najbolj navdušujočih funkcij UI v televizorjih Neo QLED 8K in OLED za leto 2024 je možnost personalizacije. UI se nenehno uči o tem, kaj radi gledate, in vam prilagaja predloge. Samsung operacijski sistem Tizen OS omogoča, da vaš televizor postane srce vašega pametnega doma – povezuje se z drugimi napravami, omogoča preprosto upravljanje pametnega doma ter ponuja enotno nadzorno ploščo za spremljanje kamer, upravljanje osvetlitve in celo spremljanje vremena.

Smart Mobile Connect vam omogoča, da s svojim pametnim telefonom upravljate televizor, prilagajate nastavitve in celo igrate igre. UI zazna, kdaj želite igrati igro, in samodejno preklopi na optimalen način prikaza s funkcijo Game Mode, ki omogoča hitro odzivnost, gladke prehode in najboljšo možno kakovost slike ter zvoka.

Poleg tega AI Customization omogoča prilagoditev slike in zvoka glede na vaše osebne preference. UI prepozna, kako pogosto gledate določene vsebine, in poskrbi, da vsaka scena ustreza vašim željam – bodisi z večjo svetlostjo ali močnejšimi barvami.

Z naprednimi tehnologijami in inovacijami v povezljivosti in personalizaciji je prihodnost domače zabave že tukaj. Samsung s temi modeli ne ponuja le vrhunske kakovosti, ampak tudi popolnoma novo izkušnjo, ki bo navdušila tudi najzahtevnejše gledalce.

Več daril ob večjem TV-ju

Izbira novega televizorja je lahko zelo težka, če veste, da je vsak model zgodba zase. Ko pa ob vsakem nakupu dodamo še darilo, je izbira še težja. Zato bodo to zdaj za vas sladke skrbi, izbira pa lažja, saj ob večjem televizorju dobite več daril.

Če se odločite za TV, manjši od 138 cm (55″), dobite za darilo Galaxy Fit3, ob TV-jih, velikih od 163 cm (65″) do 195 cm (77″), dobite Galaxy Fit3 in dodatno darilo Galaxy Buds FE. Izberete lahko tudi TV napravo, veliko 210 cm (83″) ali večjo in dobite kar tri darila: Galaxy Fit3, Galaxy Buds FE in Galaxy A55 5G.

Promocija traja od 10. oktobra do 10. novembra 2024 ali do porabe zalog daril. Darila se razlikujejo glede na kupljeno napravo. Več informacij in pravila promocije so na voljo na spletni strani Samsung.

Vsebino omogoča Samsung Slovenija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.