18. oktobra 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Tudi Xiaomi stavi na nočno fotografijo


Xiaomijeva novinca z vodilno številko 14 sta namenjena navdušencem, ki bodo znali ceniti jasne in žive posnetke, novo dimnezijo nočne fotografije in zmogljive funkcije umetne inteligence za različne primere rabe. Kombinacija elegantne oblike, zmogljivega procesorja Mediatek in osupljivega zaslona OLED zagotavljata odlično uporabniško izkušnjo.

Xiaomi 14T in 14T Pro z izjemnimi zmogljivostmi pri šibki svetlobi zajemata dih jemajoče nočne prizore ali živahne mestne pokrajine z izjemno jasnostjo in na ta način zagotavljata izjemno fotografsko izkušnjo. Zasluga gre sistemu obdelave (Xiaomi AISP) in z umetno inteligenco podprti računski fotografski platformi (AI) združevanja slik (Fusion), kar izboljšuje dinamični razpon ter zmanjšuje šum za izjemne podrobnosti in živahne barve tudi pri zahtevni osvetlitvi. Obenem so izboljšali tudi portretni način, ki z razponom goriščnic od 23 do 75 milimetrov zagotavlja večplastne, podrobne portretne fotografije z večjo globino, jasnostjo in naravnim učinkom zameglitve ozadja (bokeh).

Pametni telefon Xiaomi 14T Pro ima vsestranski sistem treh kamer s petimi goriščnicami, od 15 mm do 120 milimetrov. Glavno kamero s 50-milijonskim tipalom (Light Fusion 900) odlikuje velika zaslonka f/1,6 najnovejšega objektiva Leica Summilux. S fizično velikostjo 1/1,31 palca in visokim dinamičnim razponom (13,57 EV) tipalo zajame 32 odstotkov več svetlobe od predhodnika in zagotovi živahne fotografije, polne podrobnosti. Dodatni napredek predstavlja asferični objektiv s sedmimi lečami (7P) z visoko prepustnostjo, ki zajame več svetlobe in podpira fotografiranje z visokim dinamičnim razponom.

Xiaomi 14T se medtem ponaša s Sonyjevim tipalom IMX906 in vsestranskim sistemom treh kamer s štirimi goriščnicami od 15 do 100 milimetrov. Glavna kamera s 50-milijonskim tipalom, zaslonko f/1,7 in najnovejšim optičnim objektivom Leica Summilux zagotavlja žive barve in izjemne podrobnosti tudi pri šibki svetlobi. Za ostre in podrobne posnetke pokrajine pa je zaslužna 12-milijonska ultraširokokotna kamera z ekvivalentno goriščno razdaljo 15 milimetrov.

Poleg impresivnih fotografskih zmogljivosti se serija Xiaomi 14T odlikuje tudi na področju videografije, saj brez težav snema kinematografske videoposnetke. Filmski način privzeto uporablja razmerje stranic 2,39 : 1 in podpira kinematografsko zameglitev ter preklapljanje med ostrenjem za kinematografski občutek. Obenem način režiser uvaja profesionalni kinematografski vmesnik z naprednim upravljanjem parametrov, medtem ko MasterCinema snema videe visokega dinamičnega razpona (HDR) v 10-bitnem formatu (Rec. 2020) v razločljivosti do 4K pri 30 sličicah na sekundo, pri čemer zajame več podrobnosti v svetlih in temnih delih prizora ter uporabnikom predstavi dinamični obseg, ki zelo spominja na človeški vid.

Kot je že v navadi, so prvi kupci deležni še daril v obliki drugih naprav iz Xiaomi ekosistema. Ob nakupu Xiaomi 14T ali 14T Pro bo prvi nekaj sto kupcev prejmelo robotski sesalnik Xiaomi E10. Vas zanima, koliko staneta?Xiaomi 14T v konfiguraciji 12+256 velja 699 evrov, medtem ko bo za model z dodano oznako Pro v imenu treba odšteti dva stotaka več.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.