28. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Gigabitna doba

1 min read

Nemško podjetje AVM je na CeBITu predstavilo svoj prvi večpredstavostni usmerjevalnik, namenjen okoljem z optično povezavo. FRITZ!Box 4080 je eden najbolj popolnih izdelkov s področja povezljivosti, saj premore gigabitne omrežne vmesnike, na katere je moč priključiti računalnike, naprave za omrežno hrambo, IP-telefone, kamere, skratka vse omrežene naprave.

AVM opticni router 4080

Visokih hitrosti pa ne dosega le z žičnimi povezavami, saj ima vgrajen 3 x 3 MIMO nabor anten za brezžično povezovanje, hkrati pa lahko streže z brezžičnim signalom v frekvenčnih pasovih 2,4 in 5 GHz, podpira pa tako AC kot tudi N brezžični standard. Nanj lahko priklopimo tudi pomnilniške naprave preko vmesnika USB 3.0 – z diskom ga spremenimo v napravo NAS. Tudi sicer pa lahko opravlja vse naloge tiskalniškega, datotečnega in celo multimedijskega strežnika.

AVM gigabit druzina

Na CeBITu so pri podjetju AVM predstavili še vrsto drugih usmerjevalnikov in podaljševalnikov signala pa tudi omrežne rešitve za električna omrežja. Vsem je skupno doseganje gigabitnih hitrosti, ki se tako selijo tako v domača kot tudi poslovna okolja.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.