20. septembra 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Tudi Samsung z laserji za projektorskimi zrkli

Laserji očitno postajajo zadnji krik projektorske mode, saj jih v svoje modele vgrajuje vedno več proizvajalcev projektorjev. No, ti so bili v to potezo malodane prisiljeni, saj klasičnih projektorskih žarnic, ki vsebujejo veliko težkih kovin, v novih izdelkih za evropski trg pač ne sme več biti.

In tako je tudi Samsung kot vir svetlobe vgradil laser. Pred temačnejšim delom leta pa korejski gigant predstavlja kar dva novinca, in sicer The Premiere 9 in The Premiere 7, projektorja z izjemno kratko projicirno razdaljo, zasnovana za zagotavljanje osupljive izkušnje gledanja, z ločljivostjo 4K, potopnim zvokom in drugimi naprednimi funkcijami. Obljubljata namreč, da lahko spremenita vsak življenjski prostor v vrhunski domači kino.

Odlična kakovost slike in zvoka
Najnovejša projektorja iz družine The Premiere odgovarjata na vse večje povpraševanje po visokokakovostnih zabavnih rešitvah, saj z uporabo vrhunske laserske tehnologije prinašata kinematografsko izkušnjo neposredno v dom. The Premiere 9 ima trojno lasersko tehnologijo za večjo natančnost barv in svetilnost, oba modela za prikaz slike uporabljata izjemno kratko projicirno razdaljo. Ločljivost 4K lahko poustvarita na površinah z diagonalo do 330 centimetrov (130 palcev).

The Premiere z ločljivostjo 4K in izjemno natančnostjo barv oživi vsak prizor. Projektorja The Premiere 9 in The Premiere 7 zagotavljata 154-odstotno oziroma 100-odstotno pokritost barvne palete standarda DCI-P32, oba modela pa podpirata HDR10+, kar zagotavlja jasne in žive slike – tudi v svetlih okoljih. Z največjo svetilnostjo 3450 ISO lumnov3 pri projektorju The Premiere 9 in 2500 ISO lumnov pri projektorju The Premiere 7 projektorja zagotavljata ostre in dinamične slike.

Za dodatno izboljšanje kakovosti slike so projektorji The Premiere opremljeni z inovativnimi izboljšavami slike AI, vključno z AI Upscaling (nadgrajena slika z umetno inteligenco) in Vision Booster. AI Upscaling zagotavlja, da je vsebina prikazana v osupljivi ločljivosti 4K, ne glede na njeno prvotno kakovost, medtem ko Vision Booster samodejno prilagaja svetlost in kontrast v različnih svetlobnih pogojih za optimalno kakovost slike.

Vgrajeni zvočniki s tehnologijo Dolby Atmos v obeh modelih zagotavljajo zmogljiv in poglobljen zvok ter ustvarjajo pravo izkušnjo domačega kina brez potrebe po dodatni zvočni opremi. Model The Premiere 9 ima navzgor usmerjene zvočnike z močjo 40 W, model The Premiere 7 pa vključuje zvočnike z močjo 30 W in 2,2-kanalnim zvokom za obsežno zvočno kupolo.

Tizen OS, sposojen od televizorjev
Novi projektorji The Premiere so opremljeni z operacijskim sistemom Samsung Tizen OS Home, ki omogoča dostop do številnih storitev pretakanja, vključno s storitvami Samsung TV Plus, Netflix, YouTube, Amazon Prime Video in drugimi. Ta široka izbira zagotavlja, da lahko uporabniki uživajo v svojih najljubših filmih, televizijskih oddajah, kar zagotavlja celovito izkušnjo zabave s klikom na gumb.

Ljubiteljem iger Samsung Gaming Hub ponuja brezhibno igralno izkušnjo. Uporabniki lahko uživajo v igrah, ne da bi potrebovali konzolo, saj do široke izbire iger v oblaku dostopajo neposredno prek projektorja.

Za tiste, ki si želijo ustvariti notranjost po meri, ponuja funkcija Ambient po meri (Custom Ambient) prilagojeno dekoracijo doma s projiciranjem različnih gradnikov na bivalni prostor. Uporabniki lahko fotografije, videoposnetke in gradnike poljubno kombinirajo prek aplikacije SmartThings na svojem mobilnem telefonu.
Tudi kadar se ne uporablja povsem kot kinematografski projektor, The Premiere zagotavlja udobje in zabavo za vse uporabnike kot je Pametni zvočnik (Smart speaker) s prostoročnim glasovnim upravljanjem in različnimi glasbenimi aplikacijami.

Novi projektorji The Premiere izboljšujejo tudi povezljivost ter zagotavljajo brezhibno in integrirano izkušnjo zabave. Uporabniki lahko s funkcijo Tap View in Zrcaljenje (Mirroring) brez težav delijo vsebine s pametnih telefonov na velikem zaslonu, medtem ko vgrajena podpora za glasovnega pomočnika omogoča enostavno upravljanje projektorja in drugih povezanih naprav s preprostimi glasovnimi ukazi. Poleg tega Samsung integracija SmartThings uporabnikom omogoča upravljanje pametnih domačih naprav, kot so luči, termostati in varnostni sistemi, s projektorjem, s čimer ustvarja popolnoma integrirano domače okolje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.