23. junija 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Nogometno obarvani spominski bankovec

1 min read

Pred bližajočim se evropskim nogometnim prvenstvom je NLB v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije, kot veliki sponzor nogometne A reprezentance, predstavila nov spominski bankovec, ki nosi podobo slovenske moške nogometne reprezentance. Spominski bankovec je zbirateljem in še posebej nogometnim navdušencem od danes na voljo v Bankariumu, Muzeju bančništva Slovenije (Čopova ulica 3, Ljubljana), po ceni 9 evrov.

Velikost spominskega bankovca je enaka velikosti evrskega bankovca za 20 evrov, medtem ko je barva bankovca enaka barvi evrskega bankovca za 500 evrov. Nominacija – natisnjena vrednost – je nič. Kljub temu, da je bankovec natisnjen v uradni tiskarni evrskih bankovcev Oberthur Fiduciaire v Franciji, ni plačilno sredstvo, temveč spominski in zbirateljski numizmatični izdelek ter kot takšen primeren kot darilo ali spomin na uvrstitev slovenske moške nogometne reprezentance na evropsko nogometno prvenstvo leta 2024. Ker je natisnjen v izjemno omejeni izdaji (3.000 kosov), se z njegovim hranjenjem plemeniti njegova vrednost, zato je primeren tudi kot manjša naložba.

Kot omenjeno, redna cena bankovca znaša 9 evrov, cena posebnih številk bankovca pa 15 evrov. Rezervacije za nakup bankovca niso možne, nakup pa je količinsko omejen na največ 10 bankovcev na osebo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.