27. julija 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Največje optično omrežje v jugovzhodni Evropi

2 min read

Po uspešni ustanovitvi podjetja United Fiber v Grčiji leta 2021 je skupina United Group nadaljevala z razvojem svojega portfelja sredstev fiksne infrastrukture v državah EU (Bolgarija, Hrvaška in Slovenija) pod blagovno znamko United Fiber. Z registracijo novoustanovljenega podjetja v Sloveniji marca letos, ki mu bosta do konca leta sledili še Bolgarija in Hrvaška, želi skupina še pospešiti in povečati svoje naložbe na tem pomembnem geografskem območju. Sodobna širokopasovna infrastruktura povezuje Evropo z Bližnjim vzhodom in Azijo ter ponuja odgovor na veliko povpraševanje po prenosu podatkov skozi ključne trge skupine. Izjemno hitre in zanesljive internetne povezave so namenjene domačim ter poslovnim uporabnikom v jugovzhodni Evropi.

Željko Batistić, podpredsednik za področje tehnologije v podjetju United Group, je povedal: »V skupini United Group znamo zgraditi in vpeljati najsodobnejšo fiksno infrastrukturo. Leta 2000 smo v Srbiji začeli vzpostavljati popolnoma novo omrežje, dve desetletji kasneje pa smo postali največje optično omrežje v jugovzhodni Evropi. V štirih državah EU – v Grčiji, Bolgariji, Sloveniji in na Hrvaškem – ima United Group v lasti 60.000 km hrbteničnega in mestnega omrežja. Na teh trgih naše najsodobnejše širokopasovno omrežje dosega 3,6 milijona gospodinjstev in trenutno izvajamo načrt, da v letu 2024 z omrežjem FTTH povežemo 475.000 novih domov, s podobno hitrostjo pa bomo nadaljevali tudi v naslednjih letih. Naša vizija je postati prva izbira za domače in poslovne uporabnike ter prednostni partner za javni sektor, kar nam bo omogočilo, da digitaliziramo družbo in ljudem pomagamo do uspeha. Z združevanjem naložbenih in izvedbenih aktivnosti v podjetju United Fiber bomo lahko še okrepili svoje aktivnosti, dosegli odlično sinergijo ter naložbene aktivnosti dvignili na višjo raven. Z namenskimi strokovnimi ekipami za prodajo, podporo in tehnično upravljanje bomo lahko svojim strankam zagotovili še boljše storitve

United Fiber v številkah:

  • United Fiber ima v lasti 60.000 km hrbteničnega in mestnih omrežij, ki pokrivajo 4 trge v Evropski Uniji: Grčijo, Bolgarijo, Hrvaško in Slovenijo.
  • Najsodobnejše širokopasovno omrežje dosega 3,6 milijona domov in povezuje Evropo z Bližnjim vzhodom in Azijo, s čimer odgovarja na veliko povpraševanje po prenosu podatkov skozi ključne trge skupine.
  • S to strateško potezo se podjetje osredotoča na rast infrastrukturne dejavnosti, kar odraža širši panožni trend.
  • Skupina United Group bo v okviru grškega podjetja United Fiber Grčija začela izvajati ambiciozen projekt vzpostavitve zemeljskega omrežja, ki bo povezovalo Solun in Atene. Celotni načrt naložb družbe United Fiber znaša 450 milijonov EUR (v letih od 2024 do 2028).
  • Dejavnosti veleprodaje infrastrukture upravlja družba UGI.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.