23. junija 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Premijska HONOR-ja že z Androidom 15 (Beta)

2 min read

Najnovejšo, skratka razvojno različico operacijskega sistema navadno prejmejo naprave, ki so že ta hip dovolj zmogljive za nove rešitve. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli posodobitev Android 15 Beta 1. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR. Uporabniška izkušnja bo s prihajajočo različico sistema Android 15, ki bo vključevala izboljšano varnost in zasebnost, optimizirano upravljanje virov naprave in še veliko drugih optimizacij izkušnje, precej boljša.

Optimizirana zasebnost in varnost

Z operacijskim sistemom Android 15 lahko uporabniki svoje osebne podatke varujejo z večjim nadzorom v varnejšem okolju naprave. Uvaja peskovnik SDK, ki omogoča izvajanje storitev, kot je oglaševanje, v peskovniku, kar preprečuje, da bi aplikacije tretjih oseb zbirale zasebne podatke uporabnikov. Za dodatno izboljšanje uporabniške izkušnje z zasebnostjo Android 15 uvaja izboljšan indikator zasebnosti z novim portalom za upravljanje dovoljenj, ki uporabnikom omogoča, da se pri upravljanju dovoljenj za funkcije, kot sta kamera ali mikrofon, bolje zavedajo stanja zaščite zasebnosti.

Izboljšanje zmogljivosti

Android 15 še naprej izpopolnjuje dinamično ogrodje za zmogljivost Androida (ADPF), ki pomaga upravljati, kako energetsko intenzivne aplikacije, kot so igralne aplikacije, sodelujejo z energetskim sistemom naprave, kar pomaga napravi, da se bolje odziva na zahteve grafičnega procesorja, centralnega procesorja in hladilnega sistema, ter pomaga aplikacijam z dolgotrajnimi opravili v ozadju, da delujejo energetsko učinkovito.

Android 15 dodatno optimizira prilagojene funkcije. Na primer, pri fotografiranju prek aplikacij družbenih medijev lahko kamere v aplikacijah zdaj nadzorujejo intenzivnost bliskavice. Razvijalci lahko za nadaljnjo optimizacijo pri bolj prilagojenih uporabniških scenarijih uporabljajo API-je, orodja in vire Androida, ki jih zagotavlja Google.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.